ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Τσίπρας και η απλή μέθοδος των τριών…

Ο Τσίπρας και η απλή μέθοδος των τριών… Κύριο

15:54 - 22 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Κόντρες στην στατιστική έκαναν την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής.

Μιλώντας στην Ωρα του Πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε κάποια στατιστικά στοιχεία της περιόδου του κ. Τσίπρα στην Πρωθυπουργία.

«Τα 4,5 χρόνια που κυβερνήσατε είχαν κατατεθεί κ. Τσίπρα 319 ερωτήσεις προς τον Πρωθυπουργό. Απαντήσατε συνολικά σε 11: μία κάθε 5,5 μήνες, ποσοστό 3,5%. Κάτι σας θυμίζει αυτό το ποσοστό, μου φαίνεται σας καταδιώκει», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε με δικά του στατιστικά: «Μου κάνατε κριτική για τον αριθμό των επικαίρων ερωτήσεων που απάντησα ως πρωθυπουργός και κάνατε ένα ευφυολόγημα για το 3%. Υποβλήθηκαν 319 ερωτήσεις, αλλά ερωτήσεις από αρχηγούς κομμάτων υποβλήθηκαν μόνο 15. Απάντησα στις 8, δηλαδή σε ποσοστό πάνω από 60%. Και βεβαίως απάντησα σε όλες τις ερωτήσεις που μου θέσατε εσείς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πρέπει να έχετε παράπονο. Με τη μόνη διαφορά ότι είχατε μια μονομανία. Νομίζω τρεις φορές μου κάνατε ερώτηση για τα ζητήματα της τάξης, του νόμου και της ασφάλειας».

Στην συνέχεια όμως, κάπου τα μπέρδεψε ο κ. Τσίπρας και έδειξε ότι δεν έχει και τόσο εύκολους ακόμη και τους απλούς υπολογισμούς.

«Σε ό,τι αφορά τις 319 ερωτήσεις, 217 από αυτές τις κατέθεσε ένας βουλευτής μόνο, ο κ. Νικολόπουλος. Φαντάζομαι – κι εσείς είστε Πρωθυπουργός τώρα το ξέρετε- δεν είναι τόσο εύκολο να έρχεστε κάθε Παρασκευή να απαντάτε σε έναν βουλευτή. Όπως επίσης φαντάζομαι κάνετε και τώρα, διότι έχουν υποβληθεί 18 ερωτήσεις συνολικά όσο είστε Πρωθυπουργός, από αυτές 14 έχουν υποβληθεί από αρχηγούς Κοινοβουλευτικών Ομάδων. Από τις 14 συζητήθηκαν μόνο οι τρεις. Πιο κάτω από 3% είστε εσείς ήδη στους τέσσερις μήνες που κυβερνάτε. Αφήστε λοιπόν τα ευφυολογήματα», ανέφερε στην απάντησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μόνο που υπάρχει ένα θέμα, ασχέτως του πόσες ερωτήσεις έχει απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης.

Οι τρεις στις 14 ερωτήσεις προφανώς και δεν αντιστοιχούν σε ποσοστό κάτω από 3%, αλλά κάπου στο 21%...

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.