ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μιλώντας για ανίκανους και ξεδιάντροπους…

Μιλώντας για ανίκανους και ξεδιάντροπους… Κύριο

14:56 - 23 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στις συνεχείς τελευταίες εμφανίσεις, ομιλίες και συνεντεύξεις του Αλέξη Τσίπρα παρατηρεί κανείς, αφενός, μία νευρικότητα και αμηχανία και, αφετέρου, μία συνεχώς αυξανόμενη απόσταση από την πραγματικότητα.

Είναι το προφανές αποτέλεσμα της άρνησης κάθε είδους αυτοκριτικής και της αίσθησης ότι η εκλογική ήττα ήταν αποτέλεσμα μίας συνωμοσίας ή μίας κακής συναστρίας… 

 

Στο πλαίσιο της εκστρατείας εγγραφής μελών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προ ημερών βρέθηκε στην Νίκαια. Και εκεί, από την μία προσπάθησε να καλοπιάσει την μεσαία τάξη, την οποία η κυβέρνησή του ρήμαξε και από την άλλη, χαρακτήρισε την κυβέρνηση με τέσσερις σκληρούς όρους. 

Είπε τα εξής καταπληκτικά, με μία μικρή απολογητκή εισαγωγή, ότι δεν θα διστάσει να χαρακτηρίσει με τέσσερις όρους «αυτούς που μας κυβερνούν: ακραία συντηρητικοί, ακραία νεοφιλελεύθεροι, ανίκανοι και ξεδιάντροποι»

 

Για τα πρώτα δύο, μπορεί κανείς να βρει μία δικαιολογία. Πρόκειται για εύκολους χαρακτηρισμούς που θα χρησιμοποιήσει κάποιος αν θέλει να το παίξει προοδευτικός, αριστερός κλπ. 

Για τα δύο τελευταία όμως, δεν έχει συναίσθηση ότι ακούγονται κάπως περίεργα στο ευρύτερο ακροατήριο, όταν εκστομίζονται από εκείνον και ότι πολλοί - μάλλον οι περισσότεροι - έχουν συνδυάσει αυτούς τους χαρακτηρισμούς με την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου; 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:01 - 23 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.