ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ποια σενάρια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκαψε ο Μητσοτάκης

Ποια σενάρια για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκαψε ο Μητσοτάκης Κύριο

15:40 - 25 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο και αν ήθελε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποβαθμίσει την πρόταση της ΝΔ για την αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος και την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την διάλυση της Βουλής, μία απάντηση του Πρωθυπουργού ακύρωσε και την ακραία ρητορική του κ. Τσίπρα και τα περισσότερα σενάρια των τελευταίων ημερών για το πρόσωπο που θα προταθεί.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε σχετικά από το βήμα της Βουλής την Δευτέρα το μεσημέρι: «ο τρόπος που προτείνουμε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν αναιρεί την πολιτική ευθύνη της εκάστοτε πλειοψηφίας για πρόταση προσώπου με ευρύτερη συναίνεση».

Με αυτήν την αναφορά προφανώς και έκαψε πολλά ενδεχόμενα.

Κατ’ αρχάς, θα πρέπει να θεωρείται απίθανο πλέον το να προταθεί κάποιος από τον στενό κομματικό κύκλο της ΝΔ. Πιθανώς δε να αναζητηθεί πρόσωπο από τον χώρο της Κεντροαριστεράς, ή κάποιος με προφίλ υπερκομματικό έτσι κι αλλιώς.

Υπάρχει βέβαια και η διαρροή προ κάποιων εβδομάδων, περί προσώπου εκτός πολιτικής. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά, όπως ότι δεν θα προταθεί εν ενεργεία πολιτικός, αλλά εκεί ξεκινά μία άλλη σεναριολογία.

Το ζήτημα είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης προφανώς σκοπίμως έδειξε τώρα μία πρώτη, έστω φλου, «φωτογραφία» του επόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.