ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Καφές στο Μαξίμου, γεύμα στην Ρώμη και αυθημερόν επιστροφή για τον Μητσοτάκη

Καφές στο Μαξίμου, γεύμα στην Ρώμη και αυθημερόν επιστροφή για τον Μητσοτάκη Κύριο

10:18 - 26 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ταξίδι-αστραπή για γεύμα εργασίας με τον Ιταλό Πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε πραγματοποιεί την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, προβλέπεται μετάβαση στην Ρώμη αμέσως μετά τον πρωινό καφέ στο Μαξίμου, συνάντηση με τον κ. Κόντε, συζητήσεις για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και αυθημερόν επιστροφή. 

 

Η ατζέντα περιλαμβάνει συζητήσεις για την διμερή συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου και της ενέργειας, δεδομένου ότι υπάρχει και έντονο ενδιαφέρον ιταλικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στην Ελλάδα.

 

Σε ο,τι αφορά τα ενεργειακά, οι δύο πλευρές μελετούν τα δεδομένα έπειτα από την έγκαιρη ολοκλήρωση κατασκευής του ελληνικού τμήματος του TAP, ο οποίος θα μεταφέρει αζέρικο φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας και επιπλέον ο σχεδιασμός περαιτέρω πρότζεκτ όπως ο EastMed.

Παράλληλα, οι δύο κυβερνήσεις μελετούν τις δυνατότητες για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό στο μεταναστευτικό, 

όπου σηκώνουν μεγάλο βάρος ως χώρες πρώτης υποδοχής. Κεντρικό θέμα εν προκειμένω είναι τα απαιτούμενα βήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

 

Πέραν όλων αυτών, στην ατζέντα των δύο πρωθυπουργών βρίσκεται η ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, για την οποία Αθήνα και Ρώμη έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, έστω και από διαφορετική σκοπιά για κάθε κυβέρνηση.

 

Ομολογουμένως πολύ πλούσιος κατάλογος συζητήσεων για ένα αυθημερόν ταξίδι…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.