ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ενα στοιχείο που θα βαρύνει στις αποφάσεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ενα στοιχείο που θα βαρύνει στις αποφάσεις για την Προεδρία της Δημοκρατίας Κύριο

11:30 - 26 Νοε 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Επί τρία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος άμα τη εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ ζητούσε εκλογές.

Όπως λένε, έχει ο καιρός γυρίσματα. Και σήμερα, από την θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιάξει τα δικά του, πρόωρα εκλογικά σενάρια. 

Σχετική συζήτηση έγινε στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπήρξαν και κάποια δημοσιεύματα για εκλογικούς σχεδιασμους στο Μέγαρο Μαξίμου με χρονικό ορίζοντα την άνοιξη, προκειμένου να «καεί» εγαίρως η απλή αναλογική και να προχωρήσει η κυβέρνηση με ανανεωμένη εντολή και χωρίς άλλους εκλογικούς σταθμούς για μία τετραετία. 

Ωστόσο, τίποτε από αυτά δεν επιβεβαιώνεται. 

Ούτως ή άλλως, προέχει κάτι άλλο και διόλου ασήμαντο: η εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, θέμα για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης έχει αρχίσει να ανοίγει κάποια από τα χαρτιά του. Όπως άφησε σαφώς να εννοηθεί στην συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, επιθυμεί την εκλογή ενός Προέδρου με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση. 

Και σε ό,τι αφορά αυτό, ένα στοιχείο είναι δεδομένο και μάλλον θα βαρύνει στην διαδικασία λήψης της απόφασης για τον επόμενο ή την επόμενη Πρόεδρο: θα είναι το πρόσωπο, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί την αναστάτωση που εκ των πραγμάτων θα προκληθεί έπειτα από τις επόμενες εκλογές. Λόγω της απλής αναλογικής, θα είναι αδύνατον να σχηματιστεί κυβέρνηση και η νέα προσφυγή στις κάλπες θα είναι προδιαγεγραμμένη… 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.