ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρει κάτι ο Κουτσούμπας;

Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ; Ξέρει κάτι ο Κουτσούμπας; Κύριο

14:55 - 04 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι ένα από τα κωμικά της ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας και όσο κι αν φαίνεται παράδοξο, πέντε μήνες μετά τις εκλογές συζητάμε πάλι για… εκλογές.

Προκύπτει βέβαια από την προβληματική συνθήκη της απλής αναλογικής, το σύστημα με το οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές και το οποίο κάποια στιγμή ο Μητσοτάκης θα θελήσει να «κάψει», ώστε έχοντας προηγουμένως αλλάξει τον εκλογικό νόμο, να πάει σε δεύτερες εκλογές και να συνεχίσει να κυβερνά αυτοδύναμος.

Με βάση αυτά διακινούνται διάφορα σενάρια, δήθεν σκέψεις και σχεδιασμοί, ενώ προσφάτως ο Αλέξης Τσίπρας και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για τις εκλογές που δήθεν ετοιμάζει ο Μητσοτάκης και ονειρεύονται κυβέρνηση των προοδευτικών δυνάμεων.

Στο σημείο αυτό παρενέβη με άρθρο του στον «Ριζοσπάστη» ο γγ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας. Και έκανε μία πρόβλεψη, ακυρώνοντας παράλληλα απότομα τα όνειρα του Αλέξη Τσίπρα.

«Το πλέον ρεαλιστικό σενάριο σε περίπτωση αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης (αν κρίνουμε με βάση τις θέσεις και τα πεπραγμένα των κομμάτων) είναι η δυνατότητα να προκύψει μία συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ»,  αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας και συμπληρώνει πώς είτε αυτό θα συμβεί «ή -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- να ανοίξει ο δρόμος σε μία τέτοια συγκυβέρνηση αργότερα».

Ο γγ του ΚΚΕ μπορεί να τα γράφει όλα αυτά για προφανείς λόγου κομματικής συσπείρωσης ή έγκαιρης τοποθέτησης έναντι της πολιτικής σπέκουλας που θα κορυφωθεί, πάντως σημειώνει και το εξής: «Οσοι ξορκίζουν αυτό το ενδεχόμενο, ας σκεφτούν πώς το αντιμετώπιζαν παλιότερα η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μέχρι που το έκαναν πράξη»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.