ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το αίνιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα

Το αίνιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στα εθνικά θέματα Κύριο

13:25 - 06 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων εβδομάδων φαίνεται πως θα είναι η αναζήτηση των δυνατοτήτων σύγκλισης μεταξύ των κομμάτων, προκειμένου να υπάρξει μία νέα εθνική γραμμή σε ό,τι αφορά τα ελληνοτουρκικά.

Οι συνθήκες έχουν προφανώς αλλάξει, ο τρόπος με τον οποίο διεξάγεται ο όποιος διάλογος με την Αγκυρα είναι πολύ διαφορετικός, τα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο και στις ΑΟΖ είναι άλλα από την εποχή που οι ελληνοτουρκικές διαφορές είχαν διαμορφώσει την εθνική θέση ότι μόνη διαφορά είναι η υφαλοκρηπίδα και το θέμα θα μπορούσε να λυθεί με προσφυγή στο διεθνές δικαστήριο.

Εν όψει αυτών, το μεγάλο ζήτημα είναι ποια θα είναι η στάση και η διάθεση των ελληνικών κομμάτων. Ειδικώς δε του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται μέχρι στιγμής να ακολουθεί μία αδικαιολόγητη και εν πολλοίς άκριτη τακτική έντασης.

Στο φόντο αυτών φαίνεται ότι δύο ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν: θα ενεργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας με λογική «μία σου και μία μου», δηλαδή «θα τα στηλώσει» επειδή η ΝΔ δεν ψήφισε τις Πρέσπες;

Και επιπλέον, μήπως η στροφή 180 μοιρών στο θέμα των εξορύξεων είναι προάγγελος και της στάσης του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρύτερο θέμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, οι οποίες επηρεάζονται άμεσα από αυτήν την παράμετρο;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.