ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Βουλή ως θεατρική σκηνή. Η νέα παράσταση του Κλ. Γρηγοριάδη και ένα ανθολόγιο

Η Βουλή ως θεατρική σκηνή. Η νέα παράσταση του Κλ. Γρηγοριάδη και ένα ανθολόγιο Κύριο

16:09 - 10 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εχουν κατά καιρούς συμβεί ευτράπελα στη αίθουσα του Κοινοβουλίου, τα τελευταία χρόνια της κρίσης όμως έχει ήδη διαμορφωθεί ένα… ανθολόγιο από performance βουλευτών από βήματος.

Ενα από τα πρώτα περιστατικά της περιόδου σημειώθηκε όταν η Λιάνα Κανέλλη ανέβηκε στο βήμα το 2011 με μία φραντζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα, θέλοντας να δείξει πόσο δύσκολη είναι η ζωή του μεροκαματιάρη, ο οποίος δεν μπορούσε να αντεπελέθει ούτε σε αυτά τα στοιχειώδη έξοδα διατροφής. Θέλησε μάλιστα να τα καταθέσει και στα πρακτικά και έχει ενδιαφέρον αν τα αναζητήσει κάποιος, σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται σήμερα…

 

 Το 2015 εν μέσω γενικού παροξυσμού, η Αννα Βαγενά ανέβηκε στο βήμα και αντί να μιλήσει, πάτησε το κουμπί ενός cd player και έπαιξε ένα απόσπασμα από κάποια τηλεόραση, το οποίο με μορφή cd κατέθεσε επίσης στα πρακτικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης, σύντροφοί της του ΣΥΡΙΖΑ την χειροκρότησαν, αναγνωρίζοντας προφανώς και την καλλιτεχνική αξία της παρέμβασης. 

 

 

 

 

Την Τρίτη, την δική του παράσταση έδωσε ο Κλέων Γρηγοριάδης του ΜεΡΑ 25, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και ενώπιον μίας σχεδόν άδειας αίθουσας, σήκωσε τα χέρια ψηλά και αθευθυνόμενος στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη αναφώνησε «παραδίνομαι, παραδίνομαι, παραδίνομαι, παραδίνομαι, παραδίνομαι…». Θέλησε έτσι να καταγγείλλει την αστυνομική βία με αφορμή τα όσα συνέβησαν στις 6 Δεκεμεβρίου και έχουν αποτελέσει βασικό πεδίο αντίδρασης της αντιπολίτευσης. Και εκείνος χειροκροτήθηκε όχι μόνο από τους συντρόφους του, αλλά και από τους πρώην συντρόφους του του ΣΥΡΙΖΑ. 

 

 

Κατά πάσα βεβαιότητα θα πρέπει να αναμένουμε και άλλα χαριτωμένα στιγμιότυπα, ειδικώς από τους ηθοποιούς ή και τους τηλεαστέρες που έχουν συγκεντρωθεί στα βουλευτικά έδρανα…

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 10 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.