ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πάτωσαν ο Κόρμπιν και οι Εργατικοί, ας αρχίσει να ψάχνεται ο Τσίπρας

Πάτωσαν ο Κόρμπιν και οι Εργατικοί, ας αρχίσει να ψάχνεται ο Τσίπρας Κύριο

14:23 - 13 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι καλή και βολική η πολιτική αερολογία, αλλά έρχονται οι στιγμές όπου τα παραμύθια τελειώνουν ή τέλος πάντων κανείς δεν τα ακούει πλέον.

Εδώ και πολύν καιρό γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ περιστρέφεται μία εξαιρετικά φιλόδοξη, κάποιες φορές πομπώδης φιλολογία. Για τον μετασχηματισμό του, τον εκσυγχρονισμό του, την αντιστοίχησή του με την κοινωνία ή δήθεν συγγενείς δυνάμεις στην Ευρώπη και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Πέραν της πασοκοποίησής του, εδώ και μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ διακινεί ότι θα υιοθετήσει ένα «μοντέλο Κόρμπιν», μία οργάνωση δηλαδή παρόμοια με εκείνη του Εργατικού Κόμματος στην Βρετανία, προκειμένου να κάνει το άλμα στην νέα εποχή.

Στις κρισιμότερες εκλογές όμως της μεταπολεμικής Ιστορίας της Βρετανίας την Πέμπτη, οι Εργατικοί και ο Κόρμπιν πάτωσαν. Ο Μπόρις Τζόνσον και οι Συντηρητικοί θριάμβευσαν με 11 μονάδες προβάδισμα, πήραν την απόλυτη πλειοψηφία στην Βουλή και έπεται η συνέχεια του θρίλερ «Μπρέξιτ».

Το μοντέλο Κόρμπιν λοιπόν δεν μοιάζει και για πολύ καλή επιλογή. Κάπου αλλού θα πρέπει να κοιτάξει να ξεπατικώσει κάτι ο κ. Τσίπρας, αν και φαίνεται ότι θα δυσκολευτεί…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.