ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μας υποχρέωσε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός…

Μας υποχρέωσε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός… Κύριο

14:43 - 13 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Δεν μπορεί να είναι κανείς βέβαιος ούτε όμως και να αποκλείσει το ενδεχόμενο να πρόκειται για μία ένδειξη των μελλούμενων.

Σίγουρα πάντως δεν πρόκειται για καλό δείγμα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας και ειδικώς από μία γειτονική χώρα. Σε αυτά βεβαίως το συμφέρον έχει τον πρώτο λόγο, αλλά μάλλον θα πρέπει να αναγνωρίσουμε μία νέα κατάσταση αν θέλουμε να δούμε πώς θα τοποθετηθούμε στο παιχνίδι της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.

Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση αξιώνει ευρωπαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη στην Σύνοδο των Βρυξελλών, έρχεται ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ και κάνει την εξής δήλωση έπειτα από το δείπνο των ηγετών: «όλοι οι ηγέτες μίλησαν πολύ, πολύ πιο ήπια για την Τουρκία. Όλοι ανέφεραν ότι η συμφωνία (για τους μετανάστες) θα έπρεπε να συνεχιστεί και ότι η Τουρκία βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική γεωστρατηγική θέση. Κανείς δεν μιλά πλέον για κυρώσεις και για εμπάργκο όπλων – το αντίθετο. Όταν υπάρχουν κυρώσεις, τότε η Τουρκία στρέφεται προς τη Ρωσία για να εξοπλιστεί, δεν σταματά».

 Συμπλήρωσε δε και τα εξής: «είπα στους έλληνες συναδέλφους μου να βρουν τα εργαλεία να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Τους υποστηρίζουμε μεν με όλους τους τρόπους, αλλά η Τουρκία διαδραματίζει σήμερα ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην περιοχή».

Καιρός να πάψουμε να κολυμπάμε στις αυταπάτες μας…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.