ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το έξυπνο κλιπ του Μπόρις Τζόνσον, το Love Actually και ο… Dylan

Το έξυπνο κλιπ του Μπόρις Τζόνσον, το Love Actually και ο… Dylan Κύριο

13:34 - 15 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η ταινία «Love actually» (ελληνικός τίτλος «Αγάπη είναι…») του 2003 είναι μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες και μία από τις πλέον δημοφιλείς ρομαντικές κομεντί.

Μία σπονδυλωτή ταινία με διάφορες ερωτικές ιστορίες, σε μία από τις οποίες πρωταγωνιστεί ο Χιου Γκραντ ως Πρωθυπουργός της Βρετανίας - αλλά μίας πολύ διαφορετικής Βρετανίας. 

 

Η δημοφιλία της ταινίας έκανε τους επικοινωνιολόγους της προεκλογικής εκστρατείας του Μπόρις Τζόνσον να την χρησιμοποιήσουν ως βασικό όπλο του Βρετανού Πρωθυπουργού στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της προηγούμενης Πέμπτης. 

Ετσι, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες, ο Τζόνσον προταγωνίστησε σε ένα κλιπ, το οποίο αναπαριστούσε μία από τις πλέον γνωστές σκηνές της ταινίας, όπου o Αντριου Λίνκολν έκανε ερωτική εξομολόγηση στην Κίρα Νάιτλι χρησιμοποιώντας φράσεις γραμμένες σε πλακάτ, τα οποία της έδειχνε με υπόκρουση το «Αγια Νύχτα», στην εξώπορτά της. 

 

Στο προεκλογικό κλιπ, ο Τζόνσον κάνει την δική του «εξομολόγηση» σε μία δυνάμει ψηφοφόρο και μεταφέρει τα βασικά μηνύματα της εκστρατείας του και κυρίως την «απειλή» να μην έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ώστε να μπορέσει να ολοκληρώσει το Brexit εντός του 2020. 

 

Είναι με βεβαιότητα ένα από τα πιο επιτυχημένα και εύστοχα προεκλογικά εφευρήματα στην Ιστορία και πιθανώς να συνέβαλε καθοριστικά στον εκλογικό θρίαμβο του Τζόνσον. Παρεμπιπτόντως, ο «Πρωθυπουργός» του Love Actually Χιου Γκραντ είναι ένας από τους μεγαλύτερους επικριτές του Τζόνσον και τον κατηγορεί για παραπλανητική εκστρατεία, ωστόσο σε ραδιοφωνική συνέντευξή του δήλωσε ότι το προεκλογικό κλιπ ήταν μία πολύ καλή και επιτυχημένη παραγωγή. 

 

Χρήσιμο είναι πάντως να γνωρίζει κανείς ότι η πηγή εμπνευσης για την αρχική κινηματογραφική σκηνή ήταν ένα κλιπ του Bob Dylan από την ταινία «Don't look back» του 1965…

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:01 - 15 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.