ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κι όμως συνέβη: ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Καραμανλή με non paper μετά από το άρθρο Σημίτη

Κι όμως συνέβη: ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Καραμανλή με non paper μετά από το άρθρο Σημίτη Κύριο

16:09 - 16 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τελικά έγινε και αυτό, καθώς φαίνεται ότι μερικά πράγματα δεν κρύβονται ή υπάρχουν άλλου είδους διαδρομές και σχέσεις: Η Κουμουνδούρου, ένα βήμα από το να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση συμπαράστασης στον Κώστα Καραμανλή μετά την επίθεση του Κώστα Σημίτη μέσω του άρθρου του στα «Νέα», διακινεί ένα non paper στο οποίο ανακαλύπτει συνωμοσίες - δεν μας λέει κάτι καινούργιο βέβαια - και διατυπώνει διάφορες ακροβατικές σκέψεις και υπόνοιες.


Αναφέρει το ευφάνταστο non paper του ΣΥΡΙΖΑ:


«Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει τις προκλήσεις, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει δυστυχώς να εκμεταλλευθεί τα ελληνοτουρκικά για να λύσει τα εσωκομματικά του.

»Η επιλογή της εφημερίδας «Τα Νέα» ιδιοκτησίας γνωστού υποστηρικτή του κ. Μητσοτάκη, να αλλοιώσει τον τίτλο του άρθρου του πρώην Πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη για τα ελληνοτουρκικά για να πλήξει έναν άλλον πρώην Πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, επιβεβαιώνει το εν εξελίξει ξεκαθάρισμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης με φόντο τη συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

»Καλό θα είναι ο κ. Μητσοτάκης να λύσει τα εσωκομματικά του σε οποιοδήποτε άλλο πεδίο πέραν των κρίσιμων εθνικών θεμάτων και να μην κάνει το πρόβλημα της ΝΔ πρόβλημα της χώρας.

»Την ίδια ώρα η διαρροή των κανόνων εμπλοκής του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε όλες τις κυριακάτικες φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δείχνουν δυστυχώς πως η κυβέρνηση εξετάζει μέχρι και μείζονα εθνικά θέματα με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας.

»Τα ελληνοτουρκικά αποτελούν πολύ σοβαρό ζήτημα για να χρησιμοποιούνται για επικοινωνιακές πομφόλυγες και ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών».

Διαφορετικά πάντως τα είδε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος δεν μίλησε για συνωμοσίες και μεθοδεύσεις, παρά σχολίασε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3: «Ο κ. Σημίτης έχει δίκιο. Η τότε κυβέρνηση Καραμανλή δεν αξιοποίησε όλες τις δυνατότητες που υπήρχαν το 2004 και κυρίως την  την επιθυμία του προέδρου Ερντογάν να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.». 

Θα μπορούσε κάποιος να πει: τρικυμία εν κρανίω. Ή απλώς να αναρωτηθεί: τι ζόρι τραβάνε στον ΣΥΡΙΖΑ με το τι λέει ο Σημίτης για τον Καραμανλή;

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:17 - 16 Δεκ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.