ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το μεγάλο «αν» του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου

Το μεγάλο «αν» του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Παυλόπουλου Κύριο

14:00 - 20 Δεκ 2019
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πλησιάζει η ώρα για τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού ως προς το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πτυχές του ζητήματος είναι πολλές και οι παράμετροι που μπορεί να επηρεάσουν την μία ή την άλλη απόφαση αλληλοεπιδρούν σε πολλά επίπεδα.

 Ήταν ενδεικτικά τα όσα ακολούθησαν το άρθρο του Κώστα Σημίτη με τις βολές του κατά του Κώστα Καραμανλή. Κατά μία εκδοχή ο πρώην Πρωθυπουργός θέλησε έτσι και να «κάψει» τον άλλο πρώην Πρωθυπουργό ως δυνάμει υποψήφιο για την Προεδρία.

Οι αποφάσεις όμως του κ. Μητσοτάκη έχουν πολλαπλή σημασία. Και σε κάποιο βαθμό θα επιδράσουν γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό. Ήδη φαίνεται αυτό από την στάση που υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εμμένει μεν στην επανεκλογή Παυλόπουλου, βάζει όμως πλέον ένα μεγάλο «αλλά…»: Θα θέλει ο κ. Παυλόπουλος να είναι υποψήφιος;

Για πρώτη φορά δημοσίως μίλησε για αυτό ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης την Παρασκευή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε, «για να πάμε στην αναζήτηση άλλης υποψηφιότητας, πρέπει πρώτα να δούμε αν τελικά ο ίδιος ο κ. Παυλόπουλος θέλει να είναι ξανά υποψήφιος». Συμπλήρωσε δε ότι «αν θέλει, πρέπει να τον υποστηρίξουμε ξανά. Είναι μια δοκιμασμένη επιλογή. Αφού έχουμε ένα πρόσωπο που μας ικανοποιεί, γιατί να πάμε σε άλλο πρόσωπο;».

Το λογικό συμπέρασμα είναι πως το αν θα θέλει ο κ. Παυλόπουλος εξαρτάται από μία κρίσιμη παράμετρο: Αν θα τον προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. Αν δεν συμβεί αυτό, λογικά δεν θα θέλει να είναι ένας υποψήφιος για την Προεδρία που δεν θα εκλεγεί. Οπότε και ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επανεξετάσει την στάση του…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.