ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει μια πρόταση που... δεν θα μπορείς να αρνηθείς

Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει μια πρόταση που... δεν θα μπορείς να αρνηθείς Κύριο

12:55 - 29 Δεκ 2019
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτές τις ημέρες ως γνωστόν λαμβάνει τις αποφάσεις του για το ποιο πρόσωπο θα προτείνει για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Οι πληροφορίες έρχονται με το σταγονόμετρο και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν μπαίνει στο παιχνίδι της ονοματολογίας.

Σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο Βήμα, ωστόσο, αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρει πως το πρόσωπο που θα επιλέξει θα "ενώσει" το ελληνικό κοινοβούλιο.

Παραφράζοντας τον κινηματογραφικό "Νονό", θα καταθέσει μία πρόταση που κανείς δεν θα μπορεί να αρνηθεί ή αν το κάνει, θα είναι εκτεθειμένος.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Πρωθυπουργός, η επιλογή του προσώπου που θα προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι δική του ευθύνη και μια «βαθιά προσωπική απόφαση»:

«Θα προτείνω για Πρόεδρο το πρόσωπο που θεωρώ πλέον κατάλληλο, πιστεύοντας ότι η εισήγησή μου θα είναι τέτοια που θα πρέπει τα άλλα κόμματα να κληθούν να αιτιολογήσουν γιατί δεν θα την ψηφίσουν» είπε υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συμβολίζει την ενότητα του έθνους.

Όπως έχουμε γράψει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να λάβει τις αποφάσεις του για το συγκεκριμένο θέμα στη διάρκεια των γιορτών, τις οποίες περνάει στο Μέτσοβο. Όσο για την ανακοίνωση του ονόματος αυτή αναμένεται να γίνει μετά το ταξίδι του στις ΗΠΑ, στις 7 Ιανουαρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.