ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το καρφί του Βενιζέλου για τον Παυλόπουλο

Το καρφί του Βενιζέλου για τον Παυλόπουλο Κύριο

14:17 - 07 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εδώ και μερικούς μήνες και αφότου αναγκαστικά και λόγω άτσαλων χειρισμών άλλων βρέθηκε εκτός κοινοβουλίου, ο Ευ. Βενιζέλος κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις και παρεμβάσεις. Ωστόσο, όλες έχουν την σημασία τους, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο φωτίζουν διάφορα ζητήματα, συχνά δύσκολα και σύνθετα και πάντως είναι χρήσιμο να τις λαμβάνει κανείς υπόψη του.

Την Δευτέρα το βράδυ παραχώρησε μία συνέντευξη στην κρατική τηλεόραση. Είπε και πάλι πολλά και ενδιαφέροντα και κάποια στιγμή, μοιραία η συζήτηση ήλθε στα της Προεδρικής εκλογής.

Ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός και επιχείρησε να αποφύγει τις πολλές λεπτομέρειες, ευλόγως, καθώς οτιδήποτε άλλο θα ήταν άκομψο.

Δέθηκε όμως πίεση και κάποια στιγμή ρωτήθηκε για το πώς θα αντιδρούσε αν του τηλεφωνούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και του ζητούσε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος. Όσο και αν προσπάθησε να αποφύγει την απάντηση, είπε κάτι ανοιχτό σε ερμηνείες: «Είναι άκομψη η συζήτηση αυτή… Δεν είναι αυτά τα δύσκολα τηλέφωνα. Τα δύσκολα τηλέφωνα ήταν όταν έπρεπε να αναλάβεις πολιτικό κόστος και να θυσιάσεις το πολιτικό σου κεφάλαιο για να σωθεί η χώρα»… Σε επόμενη ερώτηση γιατί να μην επανεκλεγεί ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Δεν είμαι εγώ αρμόδιος για αυτά». Και όταν κλήθηκε να πεί την γνώμη του για τον κ. Παυλόπουλο και την θητεία του είπε αυτό: «Είναι πολύ δύσκολο να μην είσαι επαρκής Πρόεδρος»… και συνέχισε: «(Είναι) Πάρα πολύ δύσκολο, με βάση τις αρμοδιότητες και τον ρόλο του Προέδρου. Βεβαίως το ζήτημα είναι τι θέλει κανείς από τον ρόλο αυτό»… Φρόντισε πάντως να σημειώσει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ότι ο κ. Παυλόπουλος «άσκησε τον ρυθμιστικό του ρόλο πολύ καλά»….

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.