ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Μετά το σίριαλ της Προεδρίας ξεκινά ένα άλλο…

Μετά το σίριαλ της Προεδρίας ξεκινά ένα άλλο… Κύριο

13:53 - 14 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε λίγες ημέρες αναγκαστικά θα λήξει το σίριαλ με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Άλλη μία εκκρεμότητα θα διευθετηθεί και θα αναμένουμε να δούμε αν οι αποφάσεις του Πρωθυπουργού θα έχουν πολιτικά απόνερα και θα σημάνουν γενικότερες εξελίξεις.

Λίγο μετά όμως θα ξεκινήσει ένα άλλο σίριαλ, καθώς ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να αποφασίσει και για κάποια άλλη θέση: αυτήν του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

Η θητεία του Γιάννη Στουρνάρα λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και ο Πρωθυπουργός θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ανανεωθεί η 6ετής θητεία του ή αν θα προτιμήσει κάποια άλλη επιλογή προσώπου.

Στην πρόσφατη Ιστορία δεν έχει υπάρξει κεντρικός τραπεζίτης με δύο διαδοχικές θητείες. Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είναι ένας οποιοσδήποτε κεντρικός τραπεζίτης. Υπηρέτησε σε μία περίοδο ταραγμένη και κρίσιμη, έπαιξε ρόλο θετικό και καθοριστικό όταν η χώρα οδηγούνταν στα βράχια και υπήρξε πρόσωπο που κατά κόρον στοχοποιήθηκε πολιτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αν όλα αυτά θα συνεκτιμηθούν ή αν για κάποιους λόγους ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει κάτι άλλο, θα είναι ένα από τα θέματα των επόμενων μηνών…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.