ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι ιστορικές αναφορές του Τασούλα και πώς κάποιοι δεν πήραν χαμπάρι

Οι ιστορικές αναφορές του Τασούλα και πώς κάποιοι δεν πήραν χαμπάρι Κύριο

13:53 - 23 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η προσφώνηση του Προέδρου της Βουλής, Κ. Τασούλα όταν ανακοίνωσε στην Αικ. Σακελλαροπούλου το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας με την οποία εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχε πολλά, σημαντικά μηνύματα και χρήσιμες ιστορικές αναφορές.


Με αφορμή την ιδιότητα της κ. Σακελλαροπούλου ως Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Τασούλας ανέφερε μεταξύ των άλλων τα εξής: «Σας ανακοινώνω την πανηγυρική και με συντριπτική πλειοψηφία εκλογή σας στο γραφείο σας, το γραφείο της Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενός Δικαστηρίου για το οποίο ο αείμνηστος Μιχαήλ Στασινόπουλος, πρώτος Πρόεδρος της Γ΄ Ελληνικής Δημοκρατίας και διατελέσας επίσης Πρόεδρος του αυτού Δικαστηρίου, έγραψε πως “εδημιούργησε μία νέαν εποχήν εις τον δημόσιον βίον της χώρας”. Αυτή τη νέα εποχή απηχεί πλήρως η κατεύθυνση που έδωσε ο Ελευθέριος Βενιζέλος ομιλών τον Μάιο του 1929 επ’ ευκαιρία της ενάρξεως των εργασιών του Συμβουλίου της Επικρατείας. “Θέσατε υπέρ τον Υπουργόν… τον νόμον, διότι ο νόμος πρέπει να είναι ανώτερος και του μικρού υπαλλήλου και του ανωτέρου, ανώτερος πασών των αρχών, ανώτερος και του Υπουργού και του Βασιλέως ακόμη, αν πρόκειται το έργον της ανορθώσεως να διεξαχθή μέχρι τέλους επιτυχώς”».


Οι φράσεις αυτές έδωσαν αφορμή σε κάποιους να κάνουν εξυπνακίστικα και εν πολλοίς άκριτα σχόλια στο twitter. Όπως το στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Π. Βλάχος, ο οποίος έγραψε:


«Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε στη νέα ΠτΔ - εκτός των άλλων- να είναι ανώτερη “υπουργού και βασιλέως”. Κάποιος να θυμίσει στον αξιότιμο Πρόεδρο ότι το πολίτευμα άλλαξε το 1974».


Προφανώς και όσοι έκαναν τέτοια σχόλια δεν κατάλαβαν καν τι ανέφερε ο κ. Τασούλας. Και πάντως, η αγωνία και η βιασύνη της ανάρτησης στα κοινωνικά δίκτυα είναι φανερό ότι οδηγεί σε ατοπήματα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.