ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Ζαγοράκης απειλούσε με παραίτηση, αλλά ο Μητσοτάκης τον πρόλαβε...

Ο Ζαγοράκης απειλούσε με παραίτηση, αλλά ο Μητσοτάκης τον πρόλαβε... Κύριο

14:18 - 28 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τέτοια σοβαρή πολιτική περιπλοκή ίσως δεν την φαντάζονταν τα μέλη της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού , η οποία έκρινε πως ο ΠΑΟΚ είναι ένοχος για πολυιδιοκτησία (μέσω κάποιας σχέσης με την Ξάνθη) και εξ αυτού του λόγου θα πρέπει να υποβιβαστεί.

Δεν είναι καν απόφαση, πρόκειται για εισήγηση.  

Όμως οι αντιδράσεις κάποιων ήταν άμεσες.  

Η πιο δραματική από αυτές ήλθε από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Θοδωρή Ζαγοράκη. Επανεξελέγη τον περασμένο Μάιο όγδοος κατά σειρά, με 195.264 σταυρούς.

Και τώρα έσπευσε να απειλήσει αμέσως με παραίτηση αν και εφόσον δεν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ. Όμως προτού προλάβει να κάνει τα περαιτέρω, τον διέγραψε από την ευρωομάδα της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας. 

Τις ηρεωικές του διαθέσεις είχε γνωστοποιήσει ο κ. Ζαγοράκης με μία εντυπωσιακή ως προς την σύνταξη και τις διατυπώσεις ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ των άλλων ανέφερε:

«Το μείζον αυτή τη στιγμή είναι να σταματήσει άμεσα η συγκεκριμένη φαρσοκωμωδία. Εάν αυτό δεν γίνει, εάν ο ΠΑΟΚ δεν δικαιωθεί, εγώ δεν μπορώ να συνευρίσκομαι στην ίδια πολιτική στέγη με όλους αυτούς που βάλλουν καθ΄ υπόδειξη τρίτων εναντίον του ΠΑΟΚ και του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεσμεύομαι ότι θα δώσω τον αγώνα μου με όλες τις δυνάμεις που έχω για την δικαίωση του ΠΑΟΚ, απ’ όπου και όπου χρειαστεί».

Πέραν της φιλολογικής αξίας της ανακοίνωσης, η αλληλουχία των γεγονότων ήταν επίσης εντυπωσιακή. Νωρίς το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστή η εισήγηση της Επιτροπής, ακολούθησε ένα tweet του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου κλπ. και με αστραπιαία ταχύτητα βγήκε η ανακοίνωση του κ. Ζαγοράκη, που απειλεί τον πρόεδρο της ΝΔ και Πρωθυπουργό της χώρας με παραίτηση.  

Πιθανότατα βέβαια δεν απειλούσε με παραίτηση από την θέση του ευρωβουλευτή, θα προκαλούσε μεγάλη έκπληξη αυτό… Πάντως σε μία τέτοια την περίπτωση θα γινόταν ευρωβουλευτής η Βίκυ Φλέσσα, καθώς ο πρώτος επιλαχών Γιώργος Αμυράς είναι ήδη βουλευτής Ιωαννίνων.

Προφανώς ο κ. Ζαγοράκης απειλούσε με ανεξαρτητοποίηση από την ευρωομάδα της ΝΔ.   Το είχε ξανακάνει τον Νοέμβριο του 2014, όταν καθ’ υπόδειξη του Ιβάν Σαββίδη, πάλι απειλούσε επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά καθυστερούσε να ρυθμίσει τα χρέη του ΠΑΟΚ προς το Δημόσιο. Τον πρόλαβε όμως ο Πρωθυπουργός...

Με λίγα λόγια, ο κ. Ζαγοράκης έδειξε πάντως πώς αντιλαμβάνεται την παρουσία του στο ευρωκοινοβούλιο: είναι εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, όχι των ελλήνων πολιτών…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.