ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το πρώτο αντάρτικο από την Μαριέττα Γιαννάκου

Το πρώτο αντάρτικο από την Μαριέττα Γιαννάκου Κύριο

16:14 - 28 Ιαν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Θα ερχόταν και αυτή η στιγμή. Ενώ έως τώρα η κυβέρνηση πέρασε αβρόχοις ποσί τα περισσότερα νομοσχέδια (έστω και με κάποιο κόπο σε κάποιες διατάξεις του υπουργείου Παιδείας), μία βουλευτής και μάλιστα Επικρατείας κάνει το πρώτο αντάρτικο.

Η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου διαφωνεί ριζικά με την προτεινόμενη ρύθμιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με βάση την οποία θα επιτρέπεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να δημιουργούν χώρους εποπτευόμενης χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Η βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ ζήτησε από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρει το συγκεκριμένο άρθρο από το νομοσχέδιο. Συντάθηκε δε ευθέως με την θέση του ΚΚΕ ως προς την αλλαγή όλης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και προειδοποίησε ότι αν το άρθρο δεν αποσυρθεί θα το καταψηφίσει δημοσίως στην ολομέλεια.

 «Αυτό το άρθρο του υπουργείου Υγείας κ. υπουργέ για χώρους εποπτευόμενης χρήσης (ΧΕΧ) να το βγάλετε από το νομοσχέδιο. Θα συμφωνήσω με το ΚΚΕ. Πρέπει να αλλάξει όλη η νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Είναι ιδεολογικά επικίνδυνη η κατάσταση στη χώρα μας με τον τρόπο που κινείται. Οι ΧΕΧ δεν έχουν μελετηθεί στο εξωτερικό για να δούμε τα αποτελέσματά τους. Δεν θα το ψηφίσω αν το κρατήσετε. Θα το καταψηφίσω δημοσίως στην Ολομέλεια».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.