ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Φόρουμ Δελφών: Η τελευταία παρουσία Παυλόπουλου και το πάνελ των… Βαγγέληδων

Φόρουμ Δελφών: Η τελευταία παρουσία Παυλόπουλου και το πάνελ των… Βαγγέληδων Κύριο

17:15 - 05 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος και των μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένων ομιλητών την Τετάρτη το μεσημέρι, μπαίνουν στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το εφετινό, πέμπτο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Θα πραγματοποιηθεί όπως και τα προηγούμενα στους χώρους του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου των Δελφών, στο Μουσείο και στο Ξενοδοχείο Αμαλία και έχει μερικές ενδιαφέρουσες ιδιαιτερότητες.

Κατ’ αρχάς είναι η πρώτη διοργάνωση η οποία πραγματοποιείται σε γενικότερες συνθήκες πολιτικής ομαλότητας, εν μέρει και οικονομικής. Δεν υπάρχουν δηλαδή μνημόνια, επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις κλπ.

Υπάρχουν όμως πολύ σοβαρές εξελίξεις στα γεωπολιτικά και τα εθνικά θέματα και υπό αυτήν την έννοια, το ενδιαφέρον για πολλές θεματικές συζητήσεις θα είναι υψηλό.

Μία άλλη ιδιαιτερότητα είναι ότι στο εφετινό Φόρουμ από τις 5 έως και τις 8 Μαρτίου, αναμένεται να γίνει η τελευταία ίσως δημόσια παρέμβαση του απερχόμενου Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος στήριξε από την πρώτη στιγμή την διοργάνωση και γι’ αυτόν τον λόγο τον ευχαρίστησε και δημοσίως ο πρόεδρος του Φόρουμ, Συμεών Τσομώκος. Η θητεία του κ. Παυλόπουλου λήγει στις 12 του μηνός.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο, εντοπίζεται στην σύνθεση του πάνελ μίας συζήτησης, η οποία θα διεξαχθεί μεταξύ των κ. Βαγγέλη Βενιζέλου και Βαγγέλη Μυτιληναίου. Βασίμως μπορεί να προβλέψει κάποιος ότι θα είναι ένα από τα highlights του εφετινού Φόρουμ…

benidelfi

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.