ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ανεξίτηλα τα σημάδια του πρώην συγκυβερνήτη στον ΣΥΡΙΖΑ…

Ανεξίτηλα τα σημάδια του πρώην συγκυβερνήτη στον ΣΥΡΙΖΑ… Κύριο

14:22 - 06 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο συνεδρίαζε η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη, που δεν πήγαν και τόσο καλά τα πράγματα, καθώς φαίνεται ότι τα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για διευρύνσεις και συμμαχίες κάπου τρακάρουν, εκδόθηκε από την Κουμουνδούρου μία ανακοίνωση για τα εθνικά θέματα.

Ομολογουμένως, η ανακοίνωση είναι λίγο-πολύ ακατανόητη.

Μεταξύ των άλλων αναφερόταν σε αυτήν:

«[…] σήμερα ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι απείλησε την ελληνική ηγεσία να μην προβεί σε κατάθεση στεφάνου στα Ίμια, υπονοώντας πως οι κινήσεις του Ορουτς Ρέις συνδέονταν με αυτήν την προοπτική. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας τηλεφώνησε στον Έλληνα ομόλογό του για να τον ευχαριστήσει για τη στάση της Ελλάδας στα Ίμια και “για να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία και στα υπόλοιπα νησιά”!».


«Προφανώς, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με ό,τι έκανε η ΝΔ στο παρελθόν, δεν πρόκειται να βασιστεί στις δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας», αναφέρεται στην συνέχεια και προστίθεται: «Για αυτό το λόγο και περιμένουμε από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει επίσημα τι ακριβώς έγινε».



Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Ωστόσο, μετά από όλα αυτά, η παραίνεση για ψυχραιμία πρέπει να αφορά το σύνολο του ελληνικού λαού που συνειδητοποιεί ότι μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων διαχειρίζεται με αβάσταχτη ελαφρότητα μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τα εθνικά μας θέματα».

Κατόπιν όλων αυτών, γεννάται μία κάποια απορία.

Τι θα ήθελε δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ να συμβεί; Να καταπλεύσουν στα Ίμια φρεγάτες και τορπιλάκατοι; Μήπως κάτι τέτοιο θα επιθυμούσε διακαώς και ο ίδιος ο Ερντογάν; Και πάντως, φαίνεται πως ο συγχρωτισμός με τον Καμμένο έχει αφήσει ανεξίτηλα ίχνη. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι στο ίδιο πνεύμα με την ανάρτηση του πρώην συγκυβερνήτη στο twitter

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.