ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Νόμος για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις: Ένα σημαντικό κρας τεστ

Νόμος για τις συναθροίσεις και τις διαδηλώσεις: Ένα σημαντικό κρας τεστ Κύριο

15:51 - 07 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ένα από τα νομοσχέδια που θα κρίνουν πολλά έρχεται τις επόμενες ημέρες κατ’ αρχάς προς διαβούλευση και εν συνεχεία προς συζήτηση και ψήφιση.

Είναι το νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις ρυθμίσεις για τις πορείες, τις συναθροίσεις και τις παρελάσεις. Με λίγα λόγια το νομοσχέδιο με το οποίο θα φανεί κατά πόσον και πώς θα τηρηθεί αυτό που έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι δηλαδή «για πρώτη φορά ρυθμίζεται το δικαίωμα του συναθροίζεσθαι».

Όπως καταλαβαίνουν όλοι, δεν είναι τόσο απλό. Πρόκειται ίσως για κομβικό σημείο καθώς θα επιχειρηθεί να μπει ένα τέλος στο εξωφρενικό παράδοξο των Αθηνών, να κλείνει δηλαδή όποιος θέλει, όποτε θέλει και όπως θέλει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης για να διαδηλώσει για ό,τι του κατέβει στο κεφάλι σε ομάδες μερικών δεκάδων ανθρώπων, οι οποίοι εν τέλει ταλαιπωρούν μερικά εκατομμύρια άλλων ανθρώπων.

Προφανώς και αναμένεται μία σφοδρή σύγκρουση με την αντιπολίτευση, όμως θα είναι και μία σημαντική ευκαιρία για την κυβέρνηση να (από)δείξει ότι είναι σε θέση να επιβάλλει τα αυτονόητα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.