ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η «πράσινη» ατζέντα, οι παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το τρολάριμα του Χατζηδάκη

Η «πράσινη» ατζέντα, οι παλινωδίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το τρολάριμα του Χατζηδάκη Κύριο

16:10 - 11 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Από πολύ νωρίς ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε εξαγγείλει το τέλος της λιγνιτικής εποχής, θέτοντας ως χρονικό όριο το 2028. Με αυτήν την αφορμή, αλλά και με διάφορες άλλες εξαγγελίες, ο Πρωθυπουργός κατόρθωσε να πάρει και την πράσινη ατζέντα, προκαλώντας μία έκδηλη αμηχανία στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος μάλιστα σκέφτεται να προσθέσει και κάτι σε «πράσινο» στην μαρκίζα του.

 

Παρά ταύτα και εν όψει μετάβασης στην μετα-λιγνιτική εποχή, η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει το ζήτημα με πολλά «ναι μεν, αλλά».

«Η μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης», ανέφερε π.χ. ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης και εκεί ξεκίνησαν τα «αλλά». Όπως υποστήριξε, το θέμα  αντιμετωπίζεται «από την κυβέρνηση με επικοινωνιακούς όρους και ως πρόσχημα για να εφαρμόσει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της».

Εν συνεχεία, ο κ. Χαρίτσης κάλεσε την κυβέρνηση να «εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική ξεπουλήματος των δημόσιων εταιρειών και δικτύων ενέργειας της χώρας, που υπονομεύει την ενεργειακή μετάβαση ευνοώντας λίγους και εκλεκτούς» και την προέτρεψε να υλοποιήσει ένα αξιόπιστο μακροπρόσθεσμο σχέδιο σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες,  «το οποίο θα διασφαλίζει την ομαλή μετάβαση στη μετα-λιγνιτική εποχή».

Αναρωτιέται κανείς τι εν τέλει υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εν προκειμένω και πάντως από όλα αυτά ο υπουργός Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης βρήκε αφορμή για ένα «τρολάρισμα» γράφοντας τα εξής στο twitter:

{https://twitter.com/K_Hatzidakis/status/1227163438604062723?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1227163438604062723&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.protagon.gr%2Fepikairotita%2Fo-xatzidakis-trolarei-ton-syriza-gia-ton-ligniti-allakste-to-se-prasini-symmaxia-gia-na-gelame-44341995739}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.