ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Οι άδειες πτήσεις της Air China και η διακοπή της σύνδεσης Αθήνας - Πεκίνου

Οι άδειες πτήσεις της Air China και η διακοπή της σύνδεσης Αθήνας - Πεκίνου Κύριο

13:01 - 13 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Από τις άσχημες παρενέργειες του κορωνοϊού που έχουν παρατηρηθεί, είναι και οι αλλαγές στην συμπεριφορά. Μια ιδιότυπη φοβία εκδηλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, όποτε κάποιοι συναντούν Κινέζους τουρίστες ή επισκέπτες και θεωρούν ότι εξ ορισμού είναι φορείς του ιού.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες και ενώ παραμένει άγνωστο ποια θα είναι η εξέλιξη της εξάπλωσης και τι ακριβώς συμβαίνει ή θα συμβεί, κάποιες σκέψεις γίνονταν τις προηγούμενες ημέρες σε κυβερνητικά και άλλα κλιμάκια. Αφορούσαν το τι θα συμβεί με τα ταξίδια από και προς την Κίνα. Θα έπρεπε να απαγορευτούν; Υπήρχαν άλλα μέτρα τα οποία θα έπρεπε να ληφθούν; Ποιος θα αποφάσιζε και πώς; 

 

Τελικά, μία προσωρινή έστω λύση, δόθηκε από τους ίδιους τους Κινέζους, με δεδομένο βέβαια και το γεγονός ότι οι πτήσεις της Air China πηγαινοέρχονταν εσχάτως άδειες μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου. 

 

Όπως ανακοινώθηκε εν τέλει, ο κινεζικός αερομεταφορέας θα διακόψει την αεροπορική σύνδεση με την Αθήνα κατά το διάστημα 2-18 Μαρτίου, καθώς και κατά την ημέρα της εθνικής επετείου στις 25 του μηνός. 

Είναι ένα ερώτημα βέβαια με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση για το χρονικό διάστημα. Και πάντως, αν τέτοια μέτρα εν τέλει αποδίδουν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.