ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η πιθανότητα να γίνει ο Τσίπρας... Κόρμπιν

Η πιθανότητα να γίνει ο Τσίπρας... Κόρμπιν Κύριο

11:54 - 21 Φεβ 2020
Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Γράφει ο Σπύρος Πολυχρονόπουλος

Την άποψη πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει λάθος δρόμο και κινδυνεύει να γίνει "ο Κόρμπιν της Ελλάδας", εκφράζει σε συνέντευξή του ο Παύλος Γερουλάνος.

“Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στη λογική της εξουσίας πάλι, η προτεραιότητα του είναι να φέρει “προσωπικότητες” του χώρου θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να ξαναπάρει την εξουσία. Εάν συνεχίσει έτσι ο Τσίπρας θα γίνει σαν τον Κόρμπιν. Θα πηγαίνει στην πηγή και δεν θα πίνει νερό. Ο κόσμος δεν εμπνέεται επειδή έφερες πέντε ανθρώπους στο κόμμα. Θέλει να ακούσει ιδέες, όραμα, θέλει να ακούσει τι είναι αυτό που θα πάει τη χώρα μπροστά. Και σε αυτά η αντίδραση προς τον Μητσοτάκη δεν φτάνει”, σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Γερουλάνος.

Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ εξέφρασε επίσης μία ενδιαφέρουσα άποψη με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τους "αρμούς της εξουσίας":

“Ένα δημοκρατικό κόμμα να μιλά για τον έλεγχο των αρμών της εξουσίας, καταλαβαίνετε την κρίση που περνά η αριστερά μόνο και μόνο από αυτή τη φράση του Τσίπρα. Εάν δεν αλλάξουμε ακριβώς τους αρμούς της εξουσίας για να φύγουνε από τα κόμματα και να πάνε κοντά στον πολίτη δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα θετικό για την χώρα”.

Όσο για το τι χρειάζεται ο τόπος είπε: “Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα κόμμα στην Ελλάδα που να πιστεύει στον Έλληνα. Όλα είναι πατερναλιστικά κόμματα που λένε ότι εμείς ξέρουμε και θα σας πούμε τι να κάνετε. Χρειαζόμαστε ένα κόμμα με βαθιά πίστη στον Έλληνα που θα δημιουργήσει δημοκρατικούς θεσμούς, θα βάλει τον Έλληνα στο παιχνίδι ώστε να γίνουμε όλοι συνδιαμορφωτές του μέλλοντός μας”.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.