ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Μιωνή «τσουρουφλίζει» τον Παπαγγελόπουλο

Ο Μιωνή «τσουρουφλίζει» τον Παπαγγελόπουλο Κύριο

15:10 - 26 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η μυθολογία του «μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του ελληνικού κράτους», ήθελε κάποια στιγμή να πηγαινοέρχονται χρήματα στο Μαξίμου επί εποχής Σαμαρά και μάλιστα με τροχήλατες βαλίτσες.

Ετσι αναφερόταν σε κάποια κατάθεση κάποιου μάρτυρα.

Σύμφωνα όμως με τα όσα κατέθεσε στην Προανακριτική για την Novartis και τον ρόλο του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δ. Παπαγγελόπουλου ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή, σε άλλη περίοδο και άλλοι ένοικοι της Ηρώδου Αττικού 19 ζητούσαν χρήματα για τους δικούς τους λόγους.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά από την κατάθεση του κ. Μιωνή, ο επιχειρηματίας περιέγραψε ως εξής μία συνάντησή του με τους Δ. Παπαγγελόπουλο και Ν. Παππά:

«Φτάνουμε τώρα στις 10 Μαρτίου, οπότε κανονίστηκε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με εμένα, τον Νίκο Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο για να αποσυμφορηθούν τα ζητήματα που υπήρχαν μεταξύ μας. Ήταν σαφές ότι όσα έκανε ο Νίκος Παππάς ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού. Επίσης ήταν σαφές σε μένα ότι Παπαγγελόπουλος και Φιλιππάκης ήταν συνεργάτες.

»Ο Νίκος Παππάς έκανε σύνοψη των συναντήσεων που είχαν προηγηθεί. Για μένα να αποσυρθούν τα παράνομα εντάλματα για τον Μεταξά, και για τον Φιλιππάκη να αποσύρω τη μήνυση που του είχα κάνει. Εκείνη τη στιγμή παρενέβη ο Παπαγγελόπουλος και είπε “και των εξόδων που του έχει δημιουργήσει”. Εννοώντας τον Φιλιππάκη.

»Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Οφείλω να πω ότι ο Παππάς ξαφνιάστηκε και ενοχλήθηκε και ρώτησε τον Παπαγγελόπουλο πόσα είναι αυτά τα έξοδα. Εγώ του δήλωσα ότι λεφτά στον Φιλιππάκη δεν υπάρχει περίπτωση να δώσω. Και ο Παπαγγελόπουλος ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση τότε. Ήταν σαφές: ο Παπαγγελόπουλος ζητούσε λεφτά για λογαριασμό του Φιλιππάκη».

Φαίνεται ότι όσο πλησιάζουν προς το τέλος τους οι εργασίες της Προανακριτικής, θα ακούγονται πολλά τα οποία θα κάνουν μερικά πρώην κυβερνητικά στελέχη να νιώθουν πολύ άβολα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.