ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Βενιζέλος, ο Μητσοτάκης και τα απρόοπτα της πολιτικής

Ο Βενιζέλος, ο Μητσοτάκης και τα απρόοπτα της πολιτικής Κύριο

11:35 - 27 Φεβ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με επισημάνσεις για πολλά ζητήματα, εκφράστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος για την την κυβέρνηση το βράδυ της Τετάρτης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι η κυβέρνηση άρχισε τον Ιούλιο με τους καλύτερους οιωνούς και έχει αλλάξει πράγματι το κλίμα σε διάφορα πράγματα, δεδομένου και ότι «είχαμε περάσει μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο πεντέμισι ετών, με προβλήματα δημοκρατίας, θεσμών, προβλήματα αξιοπιστίας διεθνούς της χώρας, προβλήματα οικονομίας και ανάπτυξης».

Συμπλήρωσε όμως και ότι «τίποτα δεν πηγαίνει γραμμικά στην πολιτική, όλα εξελίσσονται και απροσδόκητα».

 

Στην ερώτηση αν ο κ. Μητσοτάκης τα πηγαίνει καλά, ο κ. Βενιζέλος απάντησε: 

 

«Έχουν γίνει πολλά πράγματα, δεν μηδενίζω τίποτα, ούτε αγνοώ τίποτα, αλλά τώρα που έχουν αρχίσει τα δύσκολα, βλέπουμε να υπάρχει δυστοκία, αμηχανία ή ασάφεια σε πολλά θέματα:  Στη δικαιοσύνη με τη Novartis, στην εξωτερική πολιτική θα ήθελα καθαρότερα και στρατηγικότερα μηνύματα, στα θέματα των επενδύσεων θα έπρεπε να έχουμε πιο χειροπιαστά αποτελέσματα, στο μεταναστευτικό θα έπρεπε να έχει παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο και πιο πρακτικό σχέδιο, πιο πειστικό σχέδιο. Άρα υπάρχουν, πιστεύω, πολλά περιθώρια βελτίωσης που πρέπει να είναι γρήγορη η βελτίωση».

 

 

«Όλα είναι δύσκολα, ξέρετε, στην πραγματικότητα», είπε ο κ. Βενιζέλος και συμπλήρωσε: «Βλέπω ότι υπάρχει ένα περιβάλλον το οποίο έχει μέσα πολλά απροσδόκητα στοιχεία. Κάνεις ένα σχεδιασμό για τον προϋπολογισμό, για το ρυθμό ανάπτυξης, για το πώς θα πάει ο τουρισμός και ξαφνικά έχεις τον κορωνοϊό και αυτό σου ανατρέπει, ας το πούμε έτσι, το σχεδιασμό σου ακόμα και για το ρυθμό ανάπτυξης. Άρα πρέπει να έχεις ευελιξία, προσαρμοστικότητα και γενικά να είσαι αισιόδοξος, αλλά ταυτόχρονα να είσαι και πάρα πολύ επιφυλακτικός, γιατί η ιστορία είναι γεμάτη εκπλήξεις».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 27 Φεβ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.