ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Πούτιν πήρε το αίμα του πίσω (και) με καψόνι στον Ερντογάν

Ο Πούτιν πήρε το αίμα του πίσω (και) με καψόνι στον Ερντογάν Κύριο

17:31 - 09 Μαρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Πριν από τριάμισι χρόνια, τον Αύγουστο του 2016, ο Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποιούσε την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, λίγες ημέρες έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα που είχε προηγηθεί στην Τουρκία.

 

Θα συναντούσε τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη. 

 

Στην συνάντηση εκείνη, ο Τούρκος Πρόεδρος, θεωρώντας ότι είναι σε θέση ισχύος έπειτα από την αποτροπή του πραξικοπήματος και λίγους μήνες αφότου η Τουρκία είχε καταρρίψει ένα ρωσικό μαχητικό στην Βόρειο Συρία, είχε αφήσει τον Πρόεδρο Πούτιν να τον περιμένει μόνος και όρθιος σε ένα δωμάτιο, επί περίπου δύο λεπτά. 

 

Είναι παγκοίνως γνωστό ότι η Ρωσία, σε διπλωματικό, πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο δεν λησμονεί και δεν συγχωρεί πολλά. 

 

Ετσι, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στην Μόσχα, μία εβδομάδα αφότου οι τουρκικές δυνάμεις στην Συρία είχαν υποστεί κατά κράτος ήττα από τις αντίστοιχες της Συρίας και της Ρωσίας, ο Πούτιν πήρε το αίμα του πίσω. 

 

Ο Ερντογάν, στρατιωτικά ταπεινωμένος και διπλωματικά ανίσχυρος, έμεινε μαζί με την πολυπληθή κουστωδία του να περιμένει στον προθάλαμο του γραφείου του Ρώσου Προέδρου, μέχρις ότου τους δοθεί η άδεια και το σήμα να προχωρήσουν. 

 

Το διάστημα της αναμονής του ήταν λίγα δευτερόλεπτα περισσότερα από ό,τι είχε αφήσει τον Πούτιν να περιμένει το 2016…

 

Δείτε τα δύο σχετικά βίντεο:

{https://www.youtube.com/watch?v=SD55-IYTrmI}

 

{https://twitter.com/AlArabiya_Eng/status/1236884486484303872}

Τελευταία τροποποίηση στις 17:40 - 09 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.