ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ενας καλός οιωνός για την νέα Πρόεδρο

Ενας καλός οιωνός για την νέα Πρόεδρο Κύριο

13:30 - 13 Μαρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ενας ενδιαφέρων συμβολισμός χαρακτήρισε την τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας. Πέραν του ιστορικού στοιχείου ότι η κ. Σακελλαροπούλου είναι η πρώτη γυναίκα στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα και πέραν του ότι η ορκωμοσία της έγινε υπό ειδικές συνθήκες λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, όλα συνέβησαν υπό άριστες καιρικές συνθήκες.

 

 

Αν και οι προληπτικοί επέμεναν στο ότι η ανάληψη καθηκόντων της νέας Προέδρου έγινε Παρασκευή και 13, η ηλιόλουστη ανοιξιάτικη ημέρα ακύρωσε κάθε αρνητική προδιάθεση. 

 

Αλλοι θυμήθηκαν κάτι άλλο και έκαναν μία σύγκριση. 

 

Η ανάμνηση από την αντίστοιχη ημέρα και την τελετή ορκωμοσίας του απελθόντος Προέδρου ήταν πολύ χαρακτηριστική. 

 

Ο κ. Πρ. Παυλόπουλος είχε ορκιστεί στις 13 Μαρτίου 2015 σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Κορωνοϊός δεν υπήρχε, αλλά η χώρα βρισκόταν σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έστω και αν πολλοί ακόμη εκείνη την εποχή δεν μπορούσαν να φανταστούν την περιπέτεια που θα ακολουθούσε. 

Πέραν αυτών όμως, ο κ. Παυλόπουλος είχε ορκιστεί σε μία απογευματινή τελετή, ενώ η κατάθεση στεφάνου στον Αγνωστο Στρατιώτη και η παράταξη των αγημάτων της Προεδρικής Φρουράς είχαν γίνει μέσα σε μία σφοδρή καταιγίδα. 

 

Αν οι συμβολισμοί και οι καιρικές συνθήκες εκληφθούν ως οιωνοί για την έναρξη της θητείας της κ. Σακελλαροπούλου, μία κάποια αισιοδοξία δικαιολογείται…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.