ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Σμαράγδα Καρύδη καλεί τους πλουσίους να βάλουν το χέρι στην τσέπη (video)

Η Σμαράγδα Καρύδη καλεί τους πλουσίους να βάλουν το χέρι στην τσέπη (video) Κύριο

20:56 - 18 Μαρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Είναι ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε να έχει αναδειχθεί περισσότερο καθ’ όλην την διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας και της βαθιάς κρίσης που έπληξε την χώρα: Η ευθύνη της ελληνικής αποκαλούμενης οικονομικής ελίτ.

Αφήνοντας το σκέλος της ευθύνης ως προς το πώς φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, το μεγάλο ζήτημα είναι τι έκαναν εκείνοι που μπορούσαν για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κρίσης, για την ενίσχυση του κράτους, για την δημιουργία δομών υποστήριξης, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών κλπ. 

 

Δεν αφορά το σύνολο των δυνάμει ευεργετών αυτό, υπήρξαν κάποιοι που με πρωτοβουλία τους συνεισέφεραν πολλαπλώς και πλουσιοπάροχα. Δυστυχώς, πρόκειται για εξαιρέσεις. 

 

Στην σημερινή συγκυρία, ο ρόλος των «μεγάλων» και των πλουσίων, των κερδοφόρων επιχειρήσεων, των μεγιστάνων του έθνους, αποκτά άλλη σημασία. Με την κρίση του κορωνοϊού να πλήττει την χώρα, με τα θέματα εθνικής ασφέλειας να είναι ανοιχτά και ενώ η οικονομική κρίση δεν έχει λήξει, οι προκλήσεις είναι μεγάλες. 

 

Το σύστημα υγείας έχει μεγάλες και επείγουσες ανάγκες, οι ένοπλες δυνάμεις επίσης, οι προτεραιότητες αλλάζουν και δεν τίθεται ζήτημα αξιολόγησης. 

Κάποιοι έχουν ήδη κινθεί, απαιτείται να το κάνουν και άλλοι.

 

Υπό αυτήν την έννοια, η πρωτοβουλία της Σμαράγδας Καρύδη να απευθύνει έκκληση προς τους Ελληνες μεγιστάνες είναι εύστοχη και αναγκαία. 

Την έκανε μέσα από ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram: 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Stayhome Stayhuman

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Smaragda Karydi (@smaragda_karidi_official) στις

Τελευταία τροποποίηση στις 02:12 - 19 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.