ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η ιταλική σημαία κυματίζει στο υπουργείο Εξωτερικών και στην Βουλή

Η ιταλική σημαία κυματίζει στο υπουργείο Εξωτερικών και στην Βουλή Κύριο

13:28 - 03 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Σε μία συμβολική κίνηση συμπαράστασης προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους πολίτες της Ιταλίας, στο υπουργείο Εξωτερικών αναρτήθηκε το πρωί της Παρασκευής η ιταλική σημαία. Το ίδιο θα συμβεί και στην Βουλή των Ελλήνων, η οποία έπειτα από απόφαση του προέδρου της, θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ιταλικής σημαίας.

Η έπαρση της σημαίας έγινε σε ειδική τελετή, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, του πρεσβευτή της Ιταλίας Εφίσιο Λουίτζι Μάρας και του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα. 

 

Επειτα από την ανάκρουση των εθνικών ύμνων, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για «μια έκφραση αγάπης, συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό, ένα λαό στενό φίλο της Ελλάδας, ο οποίος δοκιμάζεται όσο κανείς άλλος σήμερα από την πανδημία του κορονοϊού». 

 

Οπως είπε ο κ. Δένδιας, η Ελλάδα θέλει να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας από το υπουργείο Εξωτερικών και τη Βουλή των Ελλήνων προς τους Ιταλούς, ενώ το ίδιο θα κάνει τις επόμενες μέρες και προς τους Ισπανούς.

 

«Δε θα ξεχάσουμε αυτή τη σημαντική συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης που βλέπει τις σημαίες μας ενωμένες», σημείωσε ο ιταλός πρεσβευτής και μίλησε για «μια χειρονομία που αποτελεί έκφραση πένθους για τους πολλούς νεκρούς, αλλά και συμπόνοιας για την τραγωδία που ζουν οι συγγενείς τους. Μια χειρονομία που δίνει κουράγιο σε όσους βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου και σε όλους αυτούς που παλεύουν για να τους σώσουν. Σε όσους κάνουν μεγάλες θυσίες για να συνεχίσουν να λειτουργούν στις χώρες μας οι βασικοί τομείς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.