ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρέχουν όλοι να καταθέσουν προτάσεις για την οικονομία

Τρέχουν όλοι να καταθέσουν προτάσεις για την οικονομία Κύριο

12:57 - 06 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Παράλληλα με την προσπάθεια ελέγχου της εξάπλωσης της πανδημίας στην Ελλάδα, η οποία φαίνεται λόγω των περιοριστικών μέτρων να αποδίδει, αρχίζει να φουντώνει η συζήτηση για την στήριξη της οικονομίας.

Πολλά προφανώς εξαρτώνται και από τα όσα θα αποφασιστούν ή δεν θα αποφασιστούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αυτά κρίνονται σε πρώτη φάση στις συναντήσεις του euro working group την Δευτέρα και του eurogroup την Τρίτη. 

 

Ενα αναμονή αυτών και ενώ η κυβέρνηση έχει ένα σχέδιο το οποίο εφαρμόζεται σταδιακά και αναλόγως των εξελίξεων και των ζημιών που είναι αυτήν την στιγμή δυνατόν να καταγραφούν στην οικονομία και τις επιχειρήσεις, στην πλευρά της αντιπολίτευσης παρατηρείται ένας διαγκωνισμός για την κατάθεση προτάσεων. 

 

Για το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αλέξης Τσίπρας προγραμμάτισε μάλιστα συνέντευξη Τύπου, προκειμένου να παρουσιάσει το δικό του πρόγραμμα, το οποίο σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες είναι κάτι σαν ένα νέο… Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, ύψους πολλών δισ. και άγνωστο έως αμφίβολο, αν είναι εφαρμόσιμο ή απλώς μία εύκολη παράθεση προτάσεων για να υπάρχει και να ορίζει ένα πεδίο αντιπεράθεσης με την κυβέρνηση. 

 

Υπό την πίεση αυτών των εσπευσμένων προτάσεων, το Κίνημα Αλλαγής κατέθεσε την Δευτέρα και τις δικές του επτά προτάσεις. Θεμιτές όλες (ή σχεδόν όλες…) αυτές οι πρωτοβουλίες, αλλά πάντως πολλά εξαρτώνται από παραμέτρους που σήμερα είναι σε εκκρεμότητα. Εμπίπτει και αυτό σε όσα λέγονται και υπογραμμίζονται για το ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει ήδη και απαιτούνται νέα εργαλεία, νέες αντιλήψεις και απαγκίστρωση από τις συμβατικές πολιτικές…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:01 - 06 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.