ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Επαναστατική γυμναστική στον «Ευαγγελισμό» εν μέσω πανδημίας

Επαναστατική γυμναστική στον «Ευαγγελισμό» εν μέσω πανδημίας Κύριο

12:57 - 07 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τι ήταν αυτό πάλι; Εν μέσω πανδημίας και με τα μέτρα για απαγόρευση συναθροίσεων, συγκεντρώσεων και σχετικών εκδηλώσεων, στο προαύλιο του Ευαγγελισμού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τρίτης σκηνές που προκαλούν τουλάχιστον απορία για τα μυαλά που κουβαλάνε κάποιοι.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα υγείας, κάποιοι, προφανώς συνδικαλιστές και όχι αυθόρμητοι διαδηλωτές, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό θεώρησαν καλό να κάνουν «κινητοποίηση», με ντουντούκες και πανό, ο ένας πάνω στον άλλον και να ζητήσουν αυτά: μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών, πλήρη επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Τα προβλήματα στο σύστημα υγείας είναι γνωστά, όπως και η υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλλει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Πού ακριβώς βλέπουν κάποιοι περιθώρια για επαναστατική γυμναστική; 

Αξιοσημείτο είναι και ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους φορούσαν προστατευτικές μάσκες, τάχα ως μέσο προφύλαξης. Μόνο που οι μάσκες δεν είναι για να χρησιμοποιούνται σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις, εξ όσων γνωρίζουμε…

 

Παρενέβη η αστυνομία, προκλήθηκε ένταση, η αστυνομία αποχώρησε, η συγκέντρωση συνεχίστηκε. Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησε ο Ηλίας Σιώρας, προεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό και στέλεχος του ΚΚΕ, ενώ παρών εκεί ήταν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.