ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η Ευρώπη δεν αποτυγχάνει μόνο στην οικονομία

Η Ευρώπη δεν αποτυγχάνει μόνο στην οικονομία Κύριο

15:15 - 08 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η παραίτηση του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ερευνας, Μάουρο Φεράρι την Τρίτη, την στιγμή που στο Eurogroup πλακώνονταν για το πώς και αν θα εγκαταλείψουν οι βόρειοι τα κολλήματα και τις αγκυλώσεις τους για να σωθεί η παρτίδα, δίνει την πλήρη εικόνα για την κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ο Φεράρι (φωτ.) είναι μεν Ιταλός και μπορεί η παραίτησή του να σχετίζεται και με την απογοήτευση για το πώς αντιμετωπίζεται η χώρα του, ωστόσο, στην μακροσκελή δήλωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «έχασε την πίστη του στο σύστημα», μιλάει για «εσωτερική πολιτική καταιγίδα» και σημειώνει ότι είναι «ιδιατέρως απογοητευμένος από την ευρωπαϊκή απάντηση στη νόσο Covid-19». 

 

Τονίζει δε και το σημαντικότερο: ότι η ΕΕ απέτυχε να διαμορφώσει ένα μεγάλης κλίμακας επιστημονικό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. 

Επειτα από όλα αυτά, ο μέχρι την Τρίτη επικεφαλής επιστήμων της Ενωσης, δήλωσε ότι υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της, αλλά πλέον οι απόψεις του έχουν αλλάξει. 

 

Όλα αυτά δείχνουν ότι η επερχόμενη κρίση στην Ευρώπη, δεν θα είναι μόνο οικονομική. Θα είναι και πολιτική, θεσμοί θα κλονιστούν και η αξιοπιστία της θα εξανεμιστεί. Εκτός αν γίνει κάποιο θαύμα…

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:22 - 08 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.