ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Υγειονομική ασφάλεια και τουρισμός: Συγκριτικό πλεονέκτημα ή αφορμή για ριζικές αλλαγές;

Υγειονομική ασφάλεια και τουρισμός: Συγκριτικό πλεονέκτημα ή αφορμή για ριζικές αλλαγές; Κύριο

16:01 - 09 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η ελληνική διαχείριση της πανδημικής κρίσης στο υγειονομικό πεδίο εξελίσσεται ως γνωστόν καλά, με την συμμετοχή και σύμπραξη όλων, κυβέρνησης, επιστημονικού, ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και πολιτών.

Η εγρήγορση και η τήρηση των μέτρων και για τις επόμενες εβδομάδες είναι επιβεβλημένη, όμως έως ότου καταστρωθεί το σχέδιο για την επόμενη φάση, θα έχει διαμορφωθεί μία νέα πραγματικότητα. 

 

Η χώρα θα έχει κατακτήσει κάτι και αυτό είναι πρωτίστως η υγειονομική ασφάλεια, έστω και αν η απειλή ενός δεύτερου κύματος της πανδημίας θα παραμένει υπαρκτή. Ωστόσο, τι θα σημάνει αυτό σε διάφορα άλλα πεδία; Για παράδειγμα, στον τουρισμό. 

 

Θα λειτουργεί αυτή η κατάκτηση ως συγκριτκό πλεονέκτημα ακόμη μεγαλύτερο; Θα είναι δυνατή, θεμιτή ή σόφρων η αξιοποίησή του; Θα πρέπει να καταστρωθεί ένα σχέδιο που να συνδυάζει υγειονομική ασφάλεια τουριστικών προορισμών και κατοίκων, αλλά και να μετριάζει κάπως την οικονομική καταστροφή; 

 

Ή μήπως θα πρέπει να υπάρξει ήδη ένας νέος συνολικός σχεδιασμός για τον τουρισμό, δεδομένου ότι όπως ανέφερε και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος στην διαδικτυακή εκδήλωση του e κύκλου την Τετάρτη, το πρόβλημα στον κλάδο θα είναι μόνο για εφέτος, αλλά θα περιλάβει σίγουρα και την επόμενη χρονιά;

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.