ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η διαφωνία Ντάισελμπλουμ με την ολλανδική κυβέρνηση και το νέο «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης

Η διαφωνία Ντάισελμπλουμ με την ολλανδική κυβέρνηση και το νέο «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης Κύριο

20:47 - 09 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Εως και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, πρώην πρόεδρος του Eurogroup, πήρε τις σαφείς αποστάσεις του από τις θέσεις της ολλανδικής κυβέρνησης, όπως εκφράζονται στις συνεδριάσεις των υπουργών Οικονομικών, αλλά και δημοσίως.

Συμμετέχοντας σε διαδικτυακή συζήτηση του Φόρουμ των Δελφών με τους Ζαν Πιζανί Φερί και Αλέξη Πατέλη, οικονομικό σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Ντάισελμπλουμ ρωτήθηκε από τον γνωστό Γάλλο οικονομολόγο: «». 

 

Ο Ολλανδός πρώην υπουργός Οικονομικών απάντησε πως αυτή η κρίση δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη και ότι ο ίδιος διαφωνεί με την κυβέρνηση του. Τόνισε ειδικότερα, πως δεν είναι σοφό να επιμείνει η ολλανδική κυβέρνηση σε όρους για να δοθεί βοήθεια στις χώρες που χάνουν κάθε μέρα εκατοντάδες πολίτες τους. Ο πρώην επικεφαλής του Eurogroup εξήγησε πως η ρίζα του προβλήματος στην Ε.Ε βρίσκεται στο αν μπορούμε τελικά να εμπιστευτούμε τους εταίρους μας. «Είναι καθαρά θέμα ευθύνης vs αλληλεγγύης», είπε και συμπλήρωσε: «Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα να συζητηθεί αυτό το κομβικό θέμα». 

 

Στην ίδια συζήτηση ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης επέμεινε στο ζήτημα των ευρωομολόγων και είπε   ότι πρέπει να  συζητηθούν έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες.  Προσέθεσε δε ότι δεν θα ήθελε να δει την Ολλανδία να μετατρέπεται στο μαύρο πρόβατο της Ευρωζώνης…

Τελευταία τροποποίηση στις 22:07 - 09 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.