ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Η σχεδιασμένη απόσυρση του Πρωθυπουργού από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας

Η σχεδιασμένη απόσυρση του Πρωθυπουργού από την πρώτη γραμμή της δημοσιότητας Κύριο

12:45 - 13 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Στην πορεία της κρίσης που προέκυψε με την πανδημία, η ελληνική κυβέρνηση αναδείχθηκε στην παγκόσμια κορυφή ως προς την διαχείριση. Μέχρι στιγμής εισπράττει επαίνους από τον διεθνή Τύπο για τον τρόπο αντίδρασης και την ταχύτητα στην λήψη κρίσιμων αποφάσεων και πιθανώς αυτό, αν όλα εξακολουθήσουν να παραμένουν υπό έλεγχο, να είναι ένα σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο για το διάστημα που θα ακολουθήσει.

Ωστόσο, στις τέσσερις και πλέον εβδομάδες της εφαρμοφής των περιοριστικών μέτρων, παρατηρούνται και κάποιες αλλαγές στην στρατηγική, οι οποίες κρίθηκαν επιβεβλημένες. 

 

Θυμούνται όλοι για παράδειγμα τον Πρωθυπουργό, να εμφανίζεται με αλλεπάλληλα διαγγέλματα στις πρώτες ημέρες, προκειμένου να ανακοινώσει και να εξηγήσει τα μέτρα, μεταδίδοντας αυτό που ο ίδιος χαρακτήρισε «δημοκρατία της πειθούς». 

 

Στην πορεία ωστόσο, κρίθηκε επιβεβελημένη μία αλλαγή στην τακτική. Οι συχνές εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με διαγγέλματα εκτιμήθηκε ότι δεν εξυπηρετούσε κάποιον ιδιαίτερο σκοπό. Ετσι προτιμήθηκε η καθημερινή ενημέρωση από τους κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά και αποφασίστηκε οι εμφανίσεις του Πρωθυπουργού να αραιώσουν και να γίνονται όποτε κρίνεται απολύτως απαραίτητο. 

 

Εν όψει Πασχα, ο κ. Μητσοτάκης και έπειτα από αρκετές εβδομάδες, θα απευθύνει ένα νέο μήνυμα το απόγευμα της Δευτέρας, τόσο για την διατύπωση συστάσεων, όσο και για λόγους τόνωσης του ηθικού των πολιτών, καθώς η κόπωση από τους περιορισμούς είναι αναπόφευκτη. 

Ετσι κι αλλιώς όμως, ο Πρωθυπουργός θα έχει πολλά να πει την επόμενη ημέρα, καθώς θα επείγει το σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:12 - 13 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.