ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πού ακριβώς «διάβασαν» εκλογές οι αναλυτές του διαγγέλματος Μητσοτάκη;

Πού ακριβώς «διάβασαν» εκλογές οι αναλυτές του διαγγέλματος Μητσοτάκη; Κύριο

11:29 - 14 Απρ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η καραντίνα και ο εγκλεισμός εν γένει, φαίνεται ότι ήδη έχουν αρχίσει να προκαλούν παρενέργειες και να οδηγούν την σκέψη κάποιων σε περίεργα μονοπάτια.

Μπορεί κάποιες εμμονές να εντείνονται ή η αδυναμία κοινωνικών συναναστροφών και ανταλλαγής απόψεων να περιορίζουν τους ορίζοντες, ή μπορεί - σε ό,τι αφορά τις απόπειρες άσκησης πολιτικής επιρροής - να εκδηλώνονται αγωνίες με άτσαλο τρόπο και να αποκαλύπτονται διάφορα άλλα. 

 

Φάνηκαν πολλά από αυτά τα συμπτώματα που εμφανίζουν κάποιοι, από τα σχόλια και την σπέκουλα που προξένησε μία φράση στο διάγγελμα του Πρωθυπουργού το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας. Είπε, μεταξύ άλλων: «Μετά την κρίση, η κάθε εξουσία οφείλει να εγκαταλείπει το απυρόβλητο της ανάγκης, δυναμώνοντας την λογοδοσία. Γιατί καμία έκτακτη συνθήκη δεν μπορεί να αμφισβητεί τη δημοκρατική ευαισθησία». 

 

Ομολογουμένως, είναι μία σύνθετη διατύπωση, που προϋποθέτει ότι κάποιος διαθέτει μία συγκρότηση ώστε να την επεξεργαστεί και την κατανοήσει. Προφανώς και εννοεί ότι οι έκτακτες συνθήκες ως προς την διακυβέρνηση, την νομοθέτηση, την λειτουργία του Κοινοβουλίου κλπ., θα επανέλθουν κάποια στιγμή στους κανονικούς ρυθμούς. 

 

Ωστόσο, ορισμένοι διάβασαν πίσω από αυτές τις λέξεις «εκλογές». Πού ακριβώς διέκριναν όμως (κυρίως τα συριζοτρόλ, αλλά και άλλοι αναλυτές), ότι με αυτήν την φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε προσφυγή στις κάλπες; 

Και πώς αλήθεια το σκέφτονται; Για ποιον λόγο θα έκανε κάτι τέτοιο ο Πρωθυπουργός, ακόμη και αν είχε στο μυαλό του τις εκλογές; Θα μας το έλεγε τώρα; Γιατί ακριβώς; 

 

Πάντως κάποιοι ήταν κατηγορηματικοί: 

 

 

 

{https://twitter.com/EvangAntonaros/status/1249743717864439808}

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:37 - 14 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.