ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο νευραλγικός ρόλος των υφυπουργών

Ο νευραλγικός ρόλος των υφυπουργών Κύριο

13:12 - 04 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Φάνηκε από την προηγούμενη εβδομάδα και από την συζήτηση στη Βουλή, ότι και η πολιτική με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα επιστρέψει σε μία σχετική κανονικότητα. Πώς ακριβώς θα είναι αυτή δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα, αν και είναι φανερό ότι κάποιοι, κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ και συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού του, συμπεριφέρονται σαν να μην έχει συμβεί τίποτε.

Μέχρις ότου φανεί πότε και πώς θα επανέλθουν οι πολιτικές διαδικασίες σε γνώριμους ρυθμούς, κάποια νέα στοιχεία γίνονται φανερά και αναδεικνύονται με αφορμή την πανδημία και τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης. 

 

Φάνηκε για παράδειγμα ή μάλλον, άρχισε να φαίνεται, ο νευραλγικός ρόλος των υφυπουργών. 

 

Ο ίδιος ο Ν. Χαρδαλιάς έχει θέση υφυπουργού.

O Ακης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, έχει σημαντική θέση ευθύνης και σε αυτήν την κρίση συντόνισε ενέργειες και σχεδιασμούς.

O Β. Κοντοζαμάνης, υφυπουργός Υγείας, ήταν ίσως το αδικημένο πρόσωπο από επικοινωνιακής άποψης, καθώς κάθε μέρα όλοι αναφέρονταν στο δίδυμο Τσιόδρα - Χαρδαλιά, παρόλο που στην ενημέρωση ήταν παρών και ο κ. Κοντοζαμάνης.

O Ν. Παπαθανάσης, υφυπουργός Ανάπτυξης, ανέλαβε πολλά και κρίσιμα πρότζεκτ, από τις πρώτες ημέρες και την κατάσταση στα σούπερ μάρκετ, έως τις τελευταίες και την διασφάλιση της επάρκειας μασκών, αντισηπτικών και λοιπών υλικών στην αγορά. 

Ο Θ. Λιβάνιος, υφυπουργός Εσωτερικών, είχε καθοριστική συμβολή σε επίπεδο σχεδιασμού και στο επιχειρησιακό πεδίο, όσον αφορά την εφαρμογή του σχεδίου για τον έλεγχο της εξάπλωσης της πανδημίας. 

Ο Θ. Σκυλακάκης, επίσης, ως υπεύθυνος για το ΓΛΚ, δηλαδή το ταμείο της χώρας, έχει μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή.

 

Είναι άλλο ένα κεκτημένο αυτής της δύσκολης περιόδου ο τρόπος διάρθρωσης και λειουργίας της κυβέρνησης, με βασικά κριτήρια την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα…

Τελευταία τροποποίηση στις 14:29 - 04 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.