ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Αρχισε συζήτηση για ανασχηματισμό

Αρχισε συζήτηση για ανασχηματισμό Κύριο

13:56 - 04 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Μπορεί να διακρίνει κανείς κάποια πρώτα ίχνη των διεργασιών που θα ακολουθήσουν στο κυβερνητικό επιτελείο, καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον δεν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση του ρυθμού εξάπλωσης της πανδημίας, έπειτα από την άρση των μέτρων.

Κυρίως από προσκείμενα στην ΝΔ - ή σε κάποιους κύκλους της - ΜΜΕ, αρχίζουν να «φωτογραφίζονται» κυβερνητικά στελέχη τα οποία θα απομακρυνθούν σε έναν φημολογούμενο ανασχηματισμό. Άλλα, προσκείμενα σε άλλους κύκλους, προτρέπουν τον Πρωθυπουργό να απομακρύνει στελέχη προερχόμενα από τον χώρο του ΠαΣοΚ και να σχηματίσει μία αμιγώς «δεξιά» κυβέρνηση. 

 

Τα περισσότερα από αυτά είναι λίγο πολύ αυθαίρετα σενάρια ή εμπεριέχουν άλλα στοιχεία, που έχουν να κάνουν με τα παλαιού τύπου κομματικά μαγειρεία. 

 

Υπάρχει ωστόσο μία γενική αίσθηση ότι, καλώς εχόντων των πραγμάτων πάντα, από τον Ιούνιο και έπειτα το ενδεχόμενο ενός ανασχηματισμού είναι υπαρκτό. Πότε ακριβώς θα γίνει δεν είναι γνωστό, καθώς υπάρχει και κάτι άλλο, πολύ κρίσιμο: η κατάστρωση και εφαρμογή του σχεδίου ανασυγκρότησης της χώρας. 

 

Υπό αυτό το πρίσμα, δύο στοιχεία μπορούν να θεωρούνται βέβαια: α) ο Μητσοτάκης πολύ δύσκολα θα ενδώσει σε πιέσεις κομματικών κύκλων και β) όποια αλλαγή γίνει θα έχει γνώμονα ένα και κύριο χαρακτηριστικό: την αποτελεσματικότητα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.