ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Υπάρχει τρόπος να σταματήσουν τα «πάρτι» στα πεζοδρόμια: η λειτουργία των καταστημάτων με κανόνες

Υπάρχει τρόπος να σταματήσουν τα «πάρτι» στα πεζοδρόμια: η λειτουργία των καταστημάτων με κανόνες Κύριο

13:43 - 06 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ήταν εξ αρχής φανερό και το γνώριζαν όλοι ότη η φάση της χαλάρωσης των μέτρων θα είναι πολύ πιο δύσκολη. Είτε επειδή στην ουσία δεν πρόκειται για επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά για μία πρώτη προσπάθεια να πάρει μπρος η μηχανή και να αρχίσουμε να αναζητούμε… βενζινάκδικο, είτε επειδή ο καθένα θα κάνει του κεφαλιού του, νομίζοντας ότι έχουμε ξεμπερδέψει.

Φάνηκαν τα πρώτα απογοητευτικά και ανησυχητικά δείγματα. Αλλοι μαζεύονται σε μπαρ και στο όρθιο κάνουν μικρότερα ή μεγαλύτερα πάρτι, άλλοι κάνουν μαζικές διαδηλώσεις, άλλοι απλώς περιφέρονται δίχως λόγο και αιτία. 

 

Δυστυχώς όλα αυτά ήταν αναμενόμενα. Πλην όμως, κάπως πρέπει να περιοριστεί η ανεξέλεγκτη πλέον κοινωνική συναναστροφή. 

 

Σε ό,τι αφορά διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις, προφανώς και δεν μπορεί να υπάρξει απαγόρευση, μπορεί όμως να υπάρξει ρύθμιση. Τα φαινόμενα της Δευτέρας με τους τάχα αγανακτισμένους οικολόγους να αγκαλιάζονται στο Σύνταγμα με πρόφαση το «αντιπεριβαλλοντικό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης, δεν νοείται να επαναληφθούν. 

 

Σε ό,τι αφορά τις μαζώξεις στα πεζοδρόμια έξω από τα μπαρ καφέ ή καταστήματα εστίασης, υπάρχει μία πολύ πιο αποδοτική λύση, από το να αρχίσει η κυβέρνηση ή η αστυνομία να καταγγέλλει και να κυνηγάει τους συγχρωτιζόμενους. 

 

Η λύση είναι να επιτρέψει όσο το δυνατόν συντομότερα την λειτουργία όσων καταστημάτων διαθέτουν τις προδιαγραφές (εξωτερικοί χώροι, υποδομές εξαερισμού στο εσωτερικό κλπ). Και αυτό για έναν πολύ απλό λόγο: μόνο έτσι θα μπορέσουν να τηρηθούν κανόνες, όπως σε όλα τα καταστήματα που επαναλειτούργησαν…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.