ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Παπανδρέου και η διασύνδεση της κρίσης του 2010 με την σημερινή

Ο Παπανδρέου και η διασύνδεση της κρίσης του 2010 με την σημερινή Κύριο

12:57 - 12 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει ως γνωστόν ένα αξιοσημείωτο δίκτυο διεθνών επαφών και συγκαταλέγεται σε εκείνους που έχουν εύκολη πρόσβαση σε διεθνή fora και ΜΜΕ. Τον τελευταίο καιρό έχει πυκνώσει τις δημόσιες παρεμβάσεις του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (κυρίως εκεί), με πιο πρόσφατο δείγμα την συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN και στον Ρίτσαρντ Κουέστ.

Θέμα ήταν προφανώς η κρίση του κορονοϊού και οι πολλές διαστάσεις της. 

 

Όταν η συζήτηση ήλθε στην οικονομία, ο κ. Παπανδρέου θέλησε να κάνει μία διασύνδεση με την κρίση του 2008-2010 και κατά κάποιον τρόπο, να «πάρει το αίμα του πίσω». 

 

Μιλώντας για τις αναμενόμενες οικονομικές δυσκολίες, αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης κοινής ευρωπαϊκής δημοσιονομικής πολιτικής και είπε ότι θα πρέπει δίχως καθυστέρηση να εφαρμοστούν οι λύσεις που δεν επιλέχθηκαν στην κρίση του 2008 και του 2010, όπως το Ευρωομόλογο. «Το αποτέλεσμα ήταν υπέρμετρα βαρύ για την κοινωνία και τους πολίτες, επιμήκυνε το πρόβλημα και οδήγησε στην άνοδο ακραίων, ευρωσκεπτικιστικών και λαϊκιστικών δυνάμεων σε όλη την Ευρώπη», είπε ο κ. Παπανδρέου.

Και κλείντας την συνέντευξή του σημείωσε: «Ήρθε η ώρα η Ευρώπη να αποδείξει ότι δουλεύει για όλους. Αν πέσει μία χώρα, θα πέσουν όλες».

 

{https://twitter.com/firstmove/status/1259881609341341700}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.