ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πώς αποφασίστηκε το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και από ποιον;

Πώς αποφασίστηκε το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και από ποιον; Κύριο

12:05 - 16 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα όσα ανέφεραν στην ενημέρωση της Παρασκευής οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς, ήταν συγκεκριμένα. Περιέγραψαν την επόμενη φάση της άρσης περιοριστικών μέτρων, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τα ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Εύβοια και την Κρήτη και ήταν εξαιρετικά προσεκτικοί και επιφυλακτικοί για τα περαιτέρω.

Δεν ανέφεραν τίποτε για τα πολυκαταστήματα ή την εστίαση πέραν των όσων ήταν γνωστά με βάση το υπάρχον χρονοδιάγραμμα. 

 

Δεν πέρασε μία ώρα και εμφανίστηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης στην ΕΡΤ, με μία «είδηση επί του πιεστηρίου», όπως είπε. 

 

Η είδηση ήταν ότι επισπεύδεται η επαναλειτουργία των μεγάλων εμπορικών κέντρων, mall κλπ. από τις 18 Μαΐου και ότι εξετάζεται αντίστοιχη επίσπευση και για άλλους κλάδους. 

 

Το σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ της επίσημης ενημέρωσης και της ανακοίνωσης του κ. Γεωργιάδη, δείχνει ότι αν μη τι άλλο κάτι δεν λειτούργησε συντονισμένα. Λογικά, αν είχε ληφθεί σχετική απόφαση, θα την ανακοίνωναν με τις σχετικές οδηγίες οι αρμόδιοι, δηλ. οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς. 

 

Φαίνεται ότι κάποιοι βιάζονται και πιθανώς επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα. Μόνο που τέτοια φαινόμενα, δεν εναρμονίζονται με τα όσα έως τώρα έχουν συμβεί. Ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης στην κρίσιμη περίοδο της πανδημίας θα πρέπει να συνεχιστεί. Και για λόγους ελέγχου της κατάστασης και για να εξακολουθήσει να υπάρχει η εμπιστοσύνη των πολιτών…

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 16 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.