ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα… ήπιαν διαδικτυακά Κυριάκος - Νετανιάχου

Τα… ήπιαν διαδικτυακά Κυριάκος - Νετανιάχου Κύριο

12:16 - 22 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε την Πέμπτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη σύναψη πλήρων διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Ο κ. Νετανιάχου εξήρε τη σημαντική πρωτοβουλία του τότε Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη καθώς, όπως ανέφερε, το μεγάλο βήμα της αναβάθμισης των διμερών σχέσεων πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον τομέα του τουρισμού, όπου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι προσβλέπει σε αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου στη χώρα μας στις 15 Ιουνίου.

 

Ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ως προς τούτο ότι έχει διαπιστώσει τεράστιο ενδιαφέρον από την πλευρά ισραηλινών πολιτών για διακοπές στην Ελλάδα, ενώ έχει ακούσει σε ενημερωτικές εκπομπές να διερωτώνται πότε θα μπορέσουν να αναχωρήσουν για τα ελληνικά νησιά και άλλες περιοχές της χώρας μας.

 

Προσέθεσε δε, ότι σε πρώτη φάση το Ισραήλ επιθυμεί την επανέναρξη πτήσεων και τουριστικών συνδέσεων με χώρες που βρίσκονται σε παραπλήσια επιδημιολογική κατάσταση και η Ελλάδα είναι η πλέον προφανής περίπτωση. 

Οι δύο χώρες συμμετέχουν στο Smart Covid Management Group, την ομάδα κρατών που αντιμετώπισαν με επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας του Covid-19. Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση στον Ισραηλινό ομόλογό του να επισκεφθεί κι αυτός τη χώρα μας, ενώ ο κ. Netanyahu σχολίασε ότι κατά το τελευταίο ταξίδι του στην Αθήνα έμαθε ότι κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα σχεδόν 1 εκατομμύριο Ισραηλινοί.

Στο τέλος της τηλεδιάσκεψης οι δύο Πρωθυπουργοί έκαναν μία τηλε-πρόποση, υψώνοντας  ο καθένας ένα ποτήρι λευκό κρασί από το γραφείο του. Το στιγμιότυπο ανέβασε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο twitter:

 

{https://twitter.com/IsraeliPM/status/1263490297528492032}

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 22 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.