ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Υπηρέτησε 11 Προέδρους των ΗΠΑ, πέθανε στα 91 του από κορονοϊό

Υπηρέτησε 11 Προέδρους των ΗΠΑ, πέθανε στα 91 του από κορονοϊό Κύριο

14:16 - 22 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Υπάρχουν ως γνωστόν κάποια πρόσωπα, τα οποία έστω και αν είναι άγνωστα στους πολλούς, έχουν ζήσει την Ιστορία και έστω και ως κομπάρσοι έχουν ζήσει πολλά «από πρώτο χέρι». Ενα από αυτά τα πρόσωπα ήταν ο Γουίλσον Τζέρμαν. Ήταν η ζωντανή Ιστορία του Λευκού Οίκου, όπου υπηρέτησε από πολλές θέσεις, μεταξύ αυτών και ως μπάτλερ και πέθανε χτυπημένος από τον κορονοϊό σε ηλικία 91 ετών.

Συνολικά, ο Τζέρμαν υπηρέτησε 11 αμερικανούς προέδρους κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο, όπου προσλήφθηκε επί προεδρίας Ντουάιτ Αϊζενχάουερ. 

 

Φόρο τιμής στον Τζέρμαν απέτισαν όλοι οι εν ζωή πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ και οι σύζυγοί τους, εξαίροντας το ήθος, την ευγένειά του και τον επαγγελματισμό του με δηλώσεις τους και αναρτήσεις στα σόσιαλ μίντια. 

 

 

 

Κατά τη πολυετή θητεία του πέρασε από διάφορες θέσεις, έγινε μπάτλερ επί Τζον Κένεντι και πήρε σύνταξη ως χειριστής ανελκυστήρα επί Μπαράκ Ομπάμα. 

 

Σύμφωνα με την εγγονή του, η Τζάκι Κένεντι ήταν αυτή που του έδωσε τη θέση του μπάτλερ. Και με αυτήν την ιδιότητα, υποδέχθηκε την Πρώτη Κυρία όταν έφτασε στον Λευκό Οίκο, μετά την δολοφονία του Προέδρου Κένεντι.

 

«Με την ευγένειά του και τη φροντίδα του, ο Γουίλσον Τζέρμαν βοήθησε για δεκαετίες να γίνει ο Λευκός Οίκος σπίτι των πρώτων οικογενειών, ανάμεσά τους και της δικής μας», είπε μεταξύ άλλων η Μισέλ Ομπάμα.

 

«Ο Τζέρμαν ήταν στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια της θητείας 11 προέδρων και έκανε γενιές πρώτων οικογενειών να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους, ανάμεσά τους και τη δική μας. Τα θερμά μας συλληπητήρια στους αγαπημένους του», έγραψε η Χίλαρι Κλίντον. 

 

Ο Τζορτζ Μπους και η Λόρα Μπους ανέφεραν: «Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που βλέπαμε το πρωί όταν φεύγαμε από την κατοικία και ο τελευταίος που βλέπαμε κάθε βράδυ όταν επιστρέφαμε».

 

jerman2

Τελευταία τροποποίηση στις 14:24 - 22 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.