ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Ο Γερουλάνος λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον «μεγάλο περίπατο»

Ο Γερουλάνος λέει ότι κάτι δεν πάει καλά με τον «μεγάλο περίπατο» Κύριο

08:31 - 23 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο διαφημίζεται σχεδόν παντού το σχέδιο που έχει εξαγγείλει βιαστικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης για τον περιβόητο «μεγάλο περίπατο» και τις πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Αθήνας, φαίνεται ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά και χαριτωμένα όσο περιγράφονται.

Υπήρξε η πληροφορία ότι το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε με ευρεία πλειοψηφία τις προτάσεις. Ωστόσο, με μια ανάρτησή του ο Παύλος Γερουλάνος επισημαίνει μερικές ενστάσεις. 

 

Όπως έγραψε στο Facebook:

 

«Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που αφορά τον λεγόμενο Μεγάλο Περίπατο είναι επιεικώς κακογραμμένη και δεν απεικονίζει το σχέδιο που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων ο καθηγητής κος Γιαννής μετά από μελέτη του ΕΜΠ. Υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Για παράδειγμα, δεν περιλαμβάνεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για εξαίρεση των οδών Ευριπίδου & Σοφοκλέους από την απαγόρευση της κυκλοφορίας των ΙΧ. 

Δύο είναι τα τινά. 'Η η ΚΥΑ έχει γραφτεί βιαστικά και στο πόδι, που δεν νοείται ή το κεντρικό κράτος για μια ακόμα φορά αποφάσισε να αγνοήσει την αυτοδιοίκηση και τις αποφάσεις της».

 

Πιθανώς να συμβαίνουν αυτά, δεν αποκλείεται όμως και να συμβαίνει κάτι άλλο. Να έχουν π.χ. υπάρξει ενστάσεις του «κεντρικού κράτους» για κάποια σημεία του σχεδίου ή για τις διαδικασίες υλοποίησής του. Θα φανεί σύντομα…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.