ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το «Μένουμε Όρθιοι»; Μήπως τον εαυτό του;

Τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το «Μένουμε Όρθιοι»; Μήπως τον εαυτό του; Κύριο

12:49 - 25 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Προσπαθώντας να μπει σε έναν πολιτικό βηματισμό και με την ψευδαίσθηση ότι κάπως επανέρχεται μία κανονικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει σαφές ότι θα συνεχίσει στα ίδια γνωστά μονοπάτια.

Το φανερώνει η στάση του σε πολλά, ακόμη και στο θέμα του Εβρου, όπου εστιάζει σε ένα περιστατικό που προέκυψε με την γνωστή μετατόπιση της κοίτης του ποταμού. Υψώνοντας δε τους τόνους σε ένα τέτοιο ζήτημα, άθελά του αναπαράγει την τουρκική προπαγάνδα και προσπαθεί να ανοίξει μία συζήτηση που επ’ ουδενί πρέπει να ανοίξει, ενώ συντάσσεται και με την ακροδεξιά. 

 

Σε αυτό το περιβάλλον, την Δευτέρα παρουσιάζει και το «επικαιροποιημένο πρόγραμμα “Μένουμε Όρθιοι”» ή «Μένουμε Όρθιοι ΙΙ», αφού το προηγούμενο πέρασε και δεν ακούμπησε και ήταν μία από τα γνωστά: μεγάλα λόγια, πολλά λεφτά που δεν υπάρχουν και δήθεν ανησυχία για τους φτωχούς και καταφρονεμένους. 

 

Πάντως, ο τίτλος του προγράμματος έχει προκαλέσει κάποια σχόλια. 

 

Ούτως ή άλλως, δεν είναι και τόσο ευφάνταστος, αλλά εν τέλει τι θέλει να υπονοήσει; Μήπως το «μένουμε όρθιοι» αναφέρεται στο ίδιο το κόμμα, που όλο φωνάζει και προσπαθεί να βάλει φιτιλιές, αλλά κανείς δεν ασχολείται; 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.