ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Το twitter προειδοποιεί για τις αναρτήσεις του Τραμπ

Το twitter προειδοποιεί για τις αναρτήσεις του Τραμπ Κύριο

12:34 - 27 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Από τις πρώτες εβδομάδες της έξαρσης της πανδημικής κρίσης, διαφάνηκε μία νέα τάση. Οι αναγνώστες και οι χρήστες του διαδικτύου, οι πολίτες εν γένει, στράφηκαν στα «παραδοσιακά» ΜΜΕ ή πάντως σε όσα εμφανίζουν εχέγγυα εγκυρότητας.

Παρά ταύτα, εξελισσόταν παράλληλα μία λυσσαλέα διασπορά fake news μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, είτε σε ό,τι αφορά το υγειονομικό σκέλος, είτε την διακίνηση διαφόρων πολιτικών ή άλλων απόψεων, σχετικά με την λήψη ή μη περιοριστικών μέτρων, την αποτελεσματικότητα διαφόρων φαρμάκων κλπ. 

 

Αποτέλεσμα ήταν οι υπεύθυνοι κοινωνικών δικτύων, όπως το facebook και το twitter, είτε να μπλοκάρουν, είτε να δημοσιεύουν προειδοποιητικές επισημάνσεις για τα σχόλια λαϊκιστών ηγετών, όπως ο Μαδούρο, που είχε ανακαλύψει… χειροποίητη ιατρική συνταγή κατά του covid19 ή ο Μπολσονάρο, που διαφήμιζε άλλα φάρμακα και έλεγε, όπως και συνεχίζει, ότι δεν τρέχει και τίποτε. 

 

Τώρα, η πρακτική αυτή εφαρμόζεται από το twitter και σε βάρος του Ντόναλντ Τράμπ. Με αφορμή ένα σχόλιό του, ότι οι επιστολικές ψήφοι στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου θα είναι μέρος μίας εκστρατείας νοθείας και διαφθροράς, οι υπεύθυνοι του site, προσέθεσαν στην ανάρτηση μία προειδοποίηση: ένα γαλάζιο θαυμαστικό και την παρότρυνση προς όλους να ελέγξουν τα πραγματικά στοιχεία. Η επισήμανση είναι ορατή όταν διαβάζει κάποιος τις αναρτήσεις στην πλατφόρμα του twitter. 

 

Φυσικά ο Τραμπ απάντησε, γράφοντας: «Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020». Στην συνέχεια επιτέθηκε σε μέσα ενημέρωσης όπως το περιοδικό Atlantic, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα απολύσει το 20% του προσωπικού του. «Καλά νέα: Το βαρετό, αλλά φοβερά μοχθηρό, περιοδικό παίρνει την κάτω βόλτα». Δύσκολη εποχή να είσαι στη βιομηχανία των fake news!», ήταν το σχόλιο…

 

Δείτε τις αναρτήσεις στο site του twitter, όπου φαίνεται η προειδοποιητική επισήμανση:

 

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265255835124539392}

 

{https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1265427538140188676}

Τελευταία τροποποίηση στις 12:41 - 27 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.