ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Στους εργασιακούς χώρους το 48% της εξάπλωσης της πανδημίας

Στους εργασιακούς χώρους το 48% της εξάπλωσης της πανδημίας Κύριο

13:22 - 29 Μαϊ 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Όσο περνά ο καιρός και αυξάνεται η εμπειρία από τον τρόπο εξάπλωσης και την συμπεριφορά του κορονοϊού, αντλούνται συμπεράσματα και για το μέλλον, τουλάχιστον για την περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν.

Μία από τις τελευταίες έρευνες που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ έδειξε ότι σε ποσοστό 48% συνολικά, η εξάπλωση του ιού καταγράφηκε σε χώρους εργασίας. 

 

Κατά μείζονα λόγο αυτό συνέβη σε υγειονομικές δομές, όμως όχι μόνο εκεί. 

 

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, παρόλο που οι κίνδυνοι για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό είναι γνωστοί, σε άλλα επαγγέλματα, στα οποία παρουσιάζεται συγχρωτισμός και συχνή επαφή με κοινό, είναι αθροιστικά υψηλοί. 

 

Οι ερευνητές ανέλυσαν τα επιδημιολογικά δεδομένα από το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Σιγκαπούρη, την Ταιβάν, την Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. 

 

Όπως καταγράφηκε, η μετάδοση στον εργασιακό χώρο στις υγειονομικές δομές έφτασε το 22%. Σε αρκετές περιπτώσεις, που φτάνουν συνολικά το 26%, καταγράφηκαν όμως μεγάλες διασπορές και σε άλλους εργασιακούς χώρους επαγγελματιών όπως σε οδηγούς ταξί, ξεναγούς, καθαριστές, αστυνομικούς ή άλλους επαγγελματίες υγείας με περιορισμένη χρήση μέτρων ατομικής προστασίας στην αρχή της επιδημίας.

 

Είναι ένα στοιχείο, το οποίο προφανώς και θα πρέπει να αξιολογηθεί προκειμένου να καταστρωθούν στρατηγικές και να υιοθετηθούν νέες πρακτικές στο εγγύς, ίσως και στο απώτερο μέλλον…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.