ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τα «κρυφά» ευρήματα της GPO και το πρόβλημα της αντιπολίτευσης

Τα «κρυφά» ευρήματα της GPO και το πρόβλημα της αντιπολίτευσης Κύριο

14:32 - 03 Ιουν 2020
Άγγελος Κωβαίος

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της GPO δεν προξενούν πολύ μεγάλη εντύπωση, δεδομένου ότι η τάση γενικής αποδοχής των χειρισμών της κυβέρνησης, σε συνδυασμό με την αδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ να αρθρώσει έναν αξιόπιστο και ρεαλιστικό πολιτικό λόγο, διαμορφώνουν μία εικόνα συντριπτικής υπεροχής.

Υπάρχει ωστόσο ένα εύρημα, το οποίο πέρασε σχεδόν απαρατήρητο και πιθανώς έχει ιδιαίτερη σημασία. 

 

Στο ερώτημα «Ποια είναι η άποψή σας για τους πολιτικούς αρχηγούς;», ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζει μεν ένα συντριπτικό ποσοστό θετικών και μάλλον θετικών απαντήσεων της τάξεως του 70%, όμως καταγράφεται κάτι ενδιαφέρον. 

 

Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, το ποσοστό θετικών και μάλλον θετικών απαντήσεων για τον Πρωθυπουργό φτάνει το 46%, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εκτοξεύονται στο 87%. 

 

Προφανώς και πρόκειται για μία «φωτογραφία» της συγκυρίας και δεν μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι αυτά θα ισχύσουν στο διηνεκές. 

 

Πάντως, η «φωτογραφία» αυτή δείχνει το πραγματικό πρόβλημα της αντιπολίτευσης. Προσπαθεί να αντιταχθεί σε έναν Πρωθυπουργό, τον οποίο όμως αντιμετωπίζουν θετικά σε συντριπτικά ποσοστά οι ψηφοφόροι της.

 

Δύσκολο το έργο…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.